Ak Parti Bursa Teşkilatları Referandum İçin Bir Araya Geldi

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Referandum Bilgilendirme Toplantıları' kapsamında teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Sedat Yalçın, referandum sürecinin partiler üstü bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin geleceği için referandumda herkesi 'evet' oyu vermeye davet etti

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Referandum Bilgilendirme Toplantıları' kapsamında teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Sedat Yalçın, referandum sürecinin partiler üstü bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin geleceği için referandumda herkesi 'evet' oyu vermeye davet etti.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Referandum Bilgilendirme Toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mehmet Altan Karapaşoğlu, Ali Kul, Sedat Kızılcıklı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, referandum sürecinde "hayır" diyeceklerini açıklayan muhalefete seslenerek, "İnadı bırakın demokrasiden yana olun. Referandumda hayır derseniz sizi millet reddeder. Bu hayır çıkarma çabalarından vazgeçin" dedi.
AK Parti olarak milletle işbirliği yaptıklarının altını çizen Kızılcıklı, her türlü çalışmalarını milletle yaptıklarını söyledi. Referandumda milletin demokrasiye, sivilleşmeye özgürlüğe evet diyeceğine vurgu yapan Kızılcıklı, "Hep birlikte çalışacağız. Evet diyeceğiz. Referandum günü çifte bayram yaşayacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da AK Parti'nin Türkiye'nin kaynaklarının siyaset yoluyla sömürülmesinin önüne geçilmek için kurulduğunu kaydetti. Teşkilatlara önemli uyarılarda da bulunan Yalçın, "Anayasa referandumu sürecinde özgüveni yüksek bir tavır sergilemeliyiz. Bu süreçte en önemli görevimiz Anayasa değişikliğini vatandaşlara anlaşılır bir dille ifade etmek. İktidarımız döneminde ülkemizde ekonominin önünü açacak her türlü adım atıldı. Fakat ekonomik olarak attığımız adımları engelleyici
bazı unsurlar var. Her şeye rağmen dışarıya yatırım yapılabilir bir ülke görüntüsü veremiyoruz. Çünkü ülkemizde her an bir darbe olabilir algısı yaygın. Ülkemizin demokratik seviyesi yüksek midir? Şeffaf bir yapımız var mı? Devlet vatandaşının bütün meselelerini çözebiliyor mu? Vatandaşlarına bilgi veriyor mu? Bu noktalarda Türkiye'nin dışarıdaki algısı istenilen düzeyde değildir" şeklinde konuştu.
Ekonomide yaşanan sıkıntıların tek kaynağının demokrasinin kalitesizliği olmadığını ifade eden Yalçın, yargıdaki sıkıntılar sebebiyle de yatırımların da istenilen düzeyde olmadığını belirtti. Yargıdaki sıkıntıların çözülmemesi durumunda yatırım pastasından pay alınamayacağını anlatan Yalçın, "Anayasalar ülke ve millet için istikamet çizer. 12 Eylül'de ülkemizde herkes bedel ödedi. Yoksulluklar, işkenceler, krizler darbe süreçlerinin ürünüdür. 12 Eylül Anayasası gücünü milletten almayan bir dayatmadır. Bu
anayasa Türkiye'yi geleceğe taşıyamaz. Anayasaların toplumların geleceğine olumlu yönde katkı yapması gerekir. Anayasada 16 kez 85 madde değişti. Referanduma sunulacak paket bugüne kadar ki en kapsamlı değişiklik. Bu, AK Parti'nin Türkiye'nin bilgi birikimini dikkate alarak yaptığı bir çalışmadır. Mevcut anayasa bu topluma dar geliyor" diye kaydetti.
Yapılacak anayasa değişikliği ile siyaset ve yargının alanının yeniden tanımlanacağına dikkat çeken Yalçın, "Zenginlik ve refah için, daha kaliteli bir demokrasi için evet diyeceğiz" şeklinde konuştu.
Genel seçimlerde isteyen partisine oy versin ama referandumda herkes demokrasiye evet desin. Anayasa Paketi'ni gençlere, kadınlara ve tüm sivil toplum örgütlerine anlatacağız. Anayasa Paketi"ni anlatmak amacıyla önümüzdeki günlerde de toplumun değişik kesimleriyle buluşmaya devam edeceğiz" dedi.