Referanduma 'Yetmez ama evet' dediler
İzmir'de 'Yetmez Ama Evet' hareketi Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddeleri iptal edilen anayasa değişikliği paketine evet demek için bir araya ge
Ellerinde, 'Kendi yasamızı çiğnedik esastan suçluyuz' ve 'Yetmez Ama Evet' yazılı pankartları taşıyan aktivistler Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Hareket sözcüsü olarak konuşan Mualla Damarsardı, Anayasa Mahkemesi'nin yine anayasal bir suç işlediğinin altını çizdi. Mahkemenin kendisini seçilmişlerin yerine koyarak hükümetin ve Meclis'in yetkisini gasp ettiğini ifade eden Damarsardı, "Anayasa Mahkemesi, kendi yapısına ve HSYK'nın yapısına dair maddelere müdahale ederek yargı vesayetini sürdürmek istedi. 27 Mayıs darbesinin ürünü olan, 12 Eylül darbesi ve 1982 Anayasası ile bugünkü konumuna getirilen Anayasa Mahkemesi'nin kararı, yargının demokratikleştirilmesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.
Anayasa Mahkemesi'ne ve demokratikleşmenin önünü kesmeye çalışanlara halkın 12 Eylül'de en güzel cevabı sandıkta vereceğini kaydeden Damarsardı, 12 Eylül Anayasası'ndan ve ruhundan tümüyle kurtulmayı sağlayacak yeni bir anayasa istediklerinin belirtti. Referanduma sunulacak mevcut değişiklik paketinin 12 Eylül Anayasası'ndan tümüyle kurtulma yönündeki taleplerini karşılamadığını da dile getiren aktivist Mualla Damarsardı, "Ama bu paket darbe anayasasının çöpe atılması yönünde önemli bir adımdır. Bu yüzden 'Yetmez Ama Evet' diyoruz. Demokrasiden ve özgürlükten yana olan herkesi yetmez ama evet demeye, 12 Eylül'e kadar sürecek kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. Basın açıklamasına katılan bazı kişiler, temsili olarak avukat cüpbesi giydi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
