Özel Nuri Çomu'dan yüzde 100 başarı

Osmaniye Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nun 4 öğrencisi SBS'de soruların tamamına doğru cevap verdi. Okul öğrencilerden Ahmet Orçun Köroğlu ise son ü

Osmaniye Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nun 4 öğrencisi SBS'de soruların tamamına doğru cevap verdi. Okul öğrencilerden Ahmet Orçun Köroğlu ise son üç yılın SBS ortalamasıyla Türkiye 107.si ve il birincisi olmayı başardı.

Okul Müdürü Sadık Yanık düzenlediği basın toplantısında öğrencilerinden Ahmet Orçun Köroğlu, İbrahim Eren Aydın, Muhammed Ökkeş Cansız ve Büşra Kaçak'ın soruların tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan aldığını söyledi. Yanık ayrıca Ahmet Orçun Köroğlu'nun üç yılın SBS ortalamasıyla Türkiye 107.si ve il birincisi olarak büyük bir başarıya imza attığını dile getirdi.

Mezun olan 100 öğrencinin de SBS baraj puanını aşmayı başardığını anlatan Yanık, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 100 başarı gösterdik. Mezun olan 100 öğrencimizden 4'ü soruların tamamına doğru cevap vermiş, 8 öğrencimiz bir soruya, 2 öğrencimiz iki soruya, 3 öğrencimiz üç soruya, 10 öğrencimiz ise sadece dört soruya yanlış cevap vermiştir. 100 öğrencimizden 51'i 100 sorudan 90 net ve üzeri yapmış, 56 öğrencimiz 450 ve üzeri puan aldı. Öğrencilerimiz 442.065 puan ortalamasıyla geçen yıl bize ait olan rekoru geçmeyi başardılar." dedi.

Üç yılın SBS ortalamasıyla Türkiye 107.si ve il birincisi olan Ahmet Orçun Köroğlu ise başarısını düzenli ve çok çalışmaya borçlu olduğunu kaydederek ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti. Köroğlu, iyi bir liseye yerleşmek istediğini belirterek, ileride doktor olmayı hayal ettiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere altın hediye edildi.