Öğretmen adaylarından KPSS eylemi

Öğrenci Gençlik Sendikası (ÖGS) üyesi öğretmen adayları, yarın yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde pro

Öğrenci Gençlik Sendikası (ÖGS) üyesi öğretmen adayları, yarın yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto etti. Bakanlık önünde toplanan grup, oturma eylemi de gerçekleştirdikten sonra olaysız dağıldı.

Aralarında Eğitim Emekçileri Derneği, Öğrenci Gençlik Sendikası (ÖGS) ve İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu üyesi yaklaşık 20 kişilik grup sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Ellerinde 'KPSS intiharlarının hesabını soracağız', 'İnsanca bir yaşam güvenceli bir gelecek istiyoruz' ve 'Diplomalı işsiz olmayacağız' yazılı döviz ve pankart taşıyan grup, eylem sırasında 'Sözleşmeli köle olmayacağız', 'Kadrolu atama istiyoruz' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına okunan basın açıklamasında, Eğitim Fakültesi mezunlarının aldıkları 4 yıllık üniversite eğitiminin yetersiz görülerek adaletsiz bir eleme sistemine tabi tutulduğu ifade edildi. Ayrıca Türkiye'de her dört gençten birinin işsiz olduğu hatırlatılarak, ülkede açılan üniversite sayısının artmasıyla orantılı olarak işsiz sayısında da hızlı bir artış olduğuna dikkat çekildi.

Grup basın açıklamasının ardından bakanlık önünde yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlenen eylem sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan grup olaysız bir şekilde dağıldı.