Ödemiş'te Kafkas Esintisi

Ödemiş'te belediyenin katkılarıyla 1

Ödemiş'te Kafkas Esintisi
Ödemiş'te belediyenin katkılarıyla 1. Uluslararası Kafkas Festivali düzenlendi. İzmir Kuzey Kafkasyalılar Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Belediyesi, Konak Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, Buca Belediyesi, Pamukören Belediyesi, Bornova, Ödemiş, Söke, Arıkbaşı, İlkkurşun, Aydın, Nazilli ve Denizli Kafkas Derneklerinin katkılarıyla 2-9 Temmuz 2010 tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası Kafkas Festivali içinde yer alan gösteriler Kültürpark'ta yapıldı. Festivale 150 dansçı katıldı.
Festival kapsamında Ödemiş'te düzenlenen gecede Kaberdey Balkar Özerk Cumhuriyeti, Güney Osetya ve Çeçenistan Halk dansları gösterileri sahnelendi. Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Kafkas Derneği'nin katkıları ile düzenlen gecede Kafkas Derneği Balkar Halk Topluluğu, Balkar Özerk Cumhuriyetleri, Güney Osetya Dans Topluluğu, Kaberdey Balkan Cumhuriyetleri dans topluluğu, Suriyeli sanatçılar ve dans toplulukları katıldı.
Ödemiş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hakan Acun yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: "Bugün burada çok uzaklardan ata yurdundan ana yurdumuza gelmiş kardeşlerimiz var. Bugün buraya gelmeleriyle hepimizi onurlandırmışlardır. Kendilerine sizlerin önünde teşekkür ediyorum."
Daha sonra küçüklü büyüklü dans grupları birbirinden güzel oyunlar sergileyerek geceye renk kattılar. Özellikle Güney Osetya dans grubunun gösterileri parmak ısırttı. Gösterinin sonunda konuşma yapan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kurt, Kafkasya'dan göç eden Çerkezlerin Anadolu'ya gelişlerini tarihsel olarak anlatarak, Ödemiş'te de Çerkezlerin olmasından ve ortak bir yaşam paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Emniyet Müdürü Osman Aral ve Belediye Meclis üyesi Hüseyin Kurt tarafından, İzmir Kuzey Kafkasyalılar Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Nesrin Çanga, Kaberdey dans eğitmeni Hasan Kardanov, Güney Osetya dans eğitmeni Genadi Biçenov ve Çeçen dans eğitmeni Selam Beg Abuev'e plaket verildi.
Kafkas Halk Dansları ekipleri gösterilerini 10 gün boyunca İzmir'in ilçelerinde ve Aydın'da sunacaklar. İzmir'deki final gösterisi ise 14 Temmuz tarihinde Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.