Kral James Miami'yi seçti!

NBA'de son iki sezonun MVP'si LeBron James, yeni takımının Miami Heat olacağını açıkladı.

NBA'de son iki sezonun MVP'si LeBron James, yeni takımının Miami Heat olacağını açıkladı.
NBA'de yaz döneminin en fazla merak edilen sorusu cevabını buldu; LeBron James yeni sezonda Miami Heat forması giyecek.

Çok istediği şampiyonluk yüzüğüne yedi yıllık Cleveland Cavaliers macerasında ulaşamayan James, Dwyane Wade ve Chris Bosh'un Heat'e imza atacaklarını açıklamasından bir gün sonra bu ikiliyle birlikte Miami'de oynayacağını duyurdu.

Kararını ESPN'de canlı yayında açıklayan son iki sezonun MVP'si, "bu planladığım bir şey değildi, çünkü mümkün olacağını düşünmüyordum. Miami Heat üçümüzü birden almak için bütçesinde yer açtı, bunu geri çevirmek zordu. Wade ve Bosh bu ligin en iyi oyuncuları arasında" dedi.

Miami'de kalmaya karar veren Wade, Raptors ile sözleşmesi biten Bosh ve James, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ABD milli takımında birlikte oynamıştı.

James'in kararını sevinçle karşılayan Wade, kendi forma numarasına ve üç yıldızın Miami'de buluşmalarına gönderme yaparak, "bu üç rakamında sihirli bir şey var, çılgın bir sezon bizi bekliyor" dedi.

James'in kararı, bugüne kadar Amerikan spor tarihinin en büyük hayal kırıklıklarını yaşamış Clevelend şehrinde sert tepkilerle karşılandı. Televizyon görüntüleri, bir taraftarı LeBron James'in 23 numaralı formasını yakarken gösterdi.

Cleveland için elinden geleni yaptığını söyleyen James, "LeBron James için en doğru olanı yapmaya çalıştım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Cleveland'a bir şampiyonluk getirememek beni daha da üzüyor. Umarım gerçek taraftarlarım beni Miami'de de desteklemeye devam eder" dedi.

2003 NBA Draftı'na birlikte giren üç oyuncudan James birinci, Wade ikinci ve Bosh beşinci sırada seçilmiş, içlerinden sadece Wade 2006 yılında Shaquille O'Neal'lı kadrosuyla Miami'de bir şampiyonluk yaşamıştı.

Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant ile birlikte NBA'in en iyi oyuncusu olarak kabul edilen James 27.8 sayı, 7.0 ribaunt ve 7.0 asistlik kariyer ortalamalarına sahip ama Bryant'ın beş şampiyonluğuna karşı hiç şampiyonluk kazanamamış durumda.


CNN Türk