G.saray 5 yabancı transfer edecek

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Swissotel'de 13 yöneticisi ile birlikte basın toplantısı düzenleyip son günlerde kulüp hakkında çıkan haber ve söylentilere cevap verdi. Haldun ...



Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Swissotel'de 13 yöneticisi ile birlikte basın toplantısı düzenleyip son günlerde kulüp hakkında çıkan haber ve söylentilere cevap verdi. Haldun Üstünel'e gönderme yapan Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, önümüzdeki günlerde 5 yabancı transferi gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, transferlerle ilgili çalışmaları büyük gizlilik içinde yürüttüklerini ve önümüzdeki günlerde 5 yabancı oyuncuyu renklerine bağlayacaklarının müjdesini verdi. Polat, Swissotel'de 13 yöneticisi ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara açıklık getirdi.
Bu sezon şu ana kadar 5 yerli oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini belirten Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, yabancı oyuncu transferinde ise çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini dile getirdi. Polat, "Kadromuza takıma yarar sağlayacağına inandığımız 5 yabancı oyuncu transferi yapacağız. Belki de şu ana kadar bir iki transfer bitmiştir bile. Ama biz bu transferleri öncelikli olarak SPK'ya bildirmek zorundayız. Keita'nın satılmasını da sabah 8.00'de internete vermemizin sebebi iş saatinin başlamış olmasıdır. Keita'nın satışı akşamdan sabaha olmadı. Eğer Keita'yı önümüzdeki hafta satsaydık 550 bin Euro'luk bir ödemesi daha geliyordu. Bonservisinin üzerine bu rakamı da koyduğumuzda 9 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli kazandık. Galatasaray tarihinde en fazla ücretle satılan oyuncu oldu." açıklamasını yaptı.
Adnan Polat, transferlerin basına sızmasıyla bazı sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, "Transferler gizli kapılar arkasında yapılmalı. Çünkü öbür türlü alacağınız oyuncunun bir anda fiyatı yükseliyor. Ve o transfer yüzde 90 oranında bozuluyor. Transfer haberlerinin medyada çıkması Galatasaray'ın menfaatine aykırı." ifadesini kullandı.
Toplantıya katılmayan Haldun Üstünel ve Cemal Özgörkey'in geçerli nedenleri olduğunu vurgulayan Başkan Polat imalı şekilde iki yöneticiyi eleştirdi. Başkan Polat, "Gördüğünüz gibi iki arkadaşımız burada yok. Biri Haldun Üstünel, şu an ailesiyle tatilde. Diğeri de mazeretini bildiren Cemal Özgörkey İzmir'de bir İtalyan grubu ile toplantıda. Kimseyi buraya ayağından zincirle bağlayarak tutamayız." şeklinde konuştu.
Başkan Adnan Polat, sözleşmesini henüz uzatmadıkları Harry Kewell'a son bir teklifte bulunduklarını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Kewell'ın G.Saray'da olmasını istiyoruz. Kronik sakatlığı bizi korkutuyor. Ona bir teklifimiz oldu. Cüzi bir garanti para ve onun dışında maç başına ödeme gibi. Kabul ederse gelmesinden mutluluk duyarız."
Cana Cim Bom'da, Pino yolda
Galatasaray, İngiltere'nin Sunderland takımında forma giyen orta saha oyuncusu Lorik Cana ile 4 yıllık anlaşmaya vararak transferdeki suskunluğunu bozdu. Sarı-Kırmızılılar, Cana'nın bonservisi için Sunderland kulübüne 4 milyon 500 bin Euro ödeyecek. 4 yıllığına anlaşılan futbolcuya ise yıllık 2 milyon Euro verilecek. 27 yaşındaki Arnavut oyuncu, önlibero mevkiinde oynuyor. Cim Bom'un kadrosuna katmayı planladığı bir diğer ismin de Monaco'da oynayan Juan Pablo Pino olduğu öğrenildi. Her iki kanatta da görev yapabilen 23 yaşındaki Kolombiyalı Pino forvette de oynuyor.

Zaman