Dünya Kupası İspanya’nın! - Afrika2010

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, yarı finalde kendilerini eleyen İspanya’nın kupayı da alacağını söyledi.



Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, yarı finalde kendilerini eleyen İspanya’nın kupayı da alacağını söyledi.

Löw, İspanya’nın karşısına çıktığı her takımı yenebilecek güçte bir ekip olduğunu belirterek, “Çok iyi top çeviriyorlar ve siz onlara ayak uyduramıyorsunuz. Çok baskılı oynayan İspanya’nın özellikle hücum gücünü engellemek mümkün değil” dedi. Almanya’nın da turnuvada çok iyi olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Ancak İspanya karşısında beklediğimiz kadar iyi değildik. Kendi oyunumuzu oynayamadık ve finali kaçırdık” dedi. Efsane futbolcu Beckenbauer de “Üzülmeye gerek yok. Almanya olağanüstü bir turnuva oynadı” açıklamasını yaptı.

Şampiyonluk rüyası patladı

Panzerler’in yarı finalde İspanya’ya mağlup olması, Almanlar’ı yıktı. Maç sonrası Berlin sokakları ağlayan Almanlar’ın görüntüleri ile dolarken, Bild, “Öldürücü darbe. Hayaller yıkıldı” başlığını attı. Berliner Morgenpost, “Yine bir şampiyonluk rüyası patladı. Berlin sizinle ağlıyor”, Berliner Kurier, “Futbol tanrısı sadece İspanyolca anladı”, Kicker, “Puyol 4. yıldız rüyasını sona erdirdi”, B.Z., “Berlin taraftarların gözyaşları selinde boğuldu” ifadelerine yer verdi.

Final maçı Webb’in

FIFA, pazar günü oynanacak İspanya-Hollanda finaline İngiliz hakem Howard Webb’i atadı. Webb’in yardımcılıklarını yine İngiltere’den Darren Cann ve Mike Mullarkey yapacak. Webb, Dünya Kupası finali yöneten ikinci İngiliz hakem olacak. Uruguay-Almanya 3.lük maçını ise Meskikalı Archundia yönetecek.

Finalin Türk minikleri gitti

Dünya Kupası finalinde futbolcularla birlikte sahaya çıkacak 3 Türk çocuğu dün Güney Afrika’ya gitti.Ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde kırmızı-beyaz formalarla Atatürk Havalimanı’ndan uğurlanan Ankaralı Selin Kodak ve Bora Sayınalp ile Antalyalı Elif Ekizoğlu bir hayli heyecanlı göründü. Ekizoğlu, “Messi ya da Mesut ile sahaya çıkmak istiyordum. Ama ikisi de elendi. Üzüldüm” dedi.

Sneijder, ManU yolunda

İnter Başkanı Massimo Moratti, Manchester United’ın Sneijder ile ilgilendiğini doğruladı. Moratti, “ManU çok iyi bir teklifle geldi. Herhangi bir futbolcumuz için bize uzun süredir iyi bir teklif gelmemişti” diyerek yeşil ışık yakarken, İngilizler’in 29 milyon sterlini gözden çıkardığı belirtildi.

 

Star Gazete