Batman'da arazi yangınında 250 kişi ölümle burun buruna geldi

Batman'da Yeni Sanayi Sitesi'nin yanında bulunan boş tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında binlerce hektarlık alan kül oldu. Alevler

Batman'da Yeni Sanayi Sitesi'nin yanında bulunan boş tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında binlerce hektarlık alan kül oldu. Alevlerin rüzgarın etkisi ile Hey-Güneştekin Tekstil atölyelerine ulaşmasıyla yaklaşık 250 kişi ölümle burun buruna geldi. Yangının yakıt tanklarına ulaşmadan kontrol altına alınması büyük bir faciayı önledi.

Batman'da Yeni Sanayi Sitesi'nin yanında bulunan boş tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında binlerce hektarlık alan kül oldu. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede Batman Sanayi Sitesi'ne ulaşan yangın, Batman Özel İdare Genel Sekreterliği'nin bahçesine sıçradı.

Bahçedeki kuru otların tutuşmasıyla yükselen alevler, rüzgarın etkisi ile Özel İdare'nin bahçesinde bulunan Hey-Güneştekin Tekstil atölyelerine ulaştı. Atölyelerde bulunan yaklaşık 250 kişi ölümle burun buruna geldi. Alevleri ve dumanı fark eden işçiler kendilerini dışarı attı. Ancak yoğun duman nedeniyle bazı işçiler fenalık geçirdi. Şok geçiren bazı bayan işçiler de kendilerini tutamayarak ağladı.

Yangına Batman Belediyesi, TPAO, TÜPRAŞ ve Jandarma komutanlığı ile Hava Meydan Komutanlığı'na bağlı itfaiye ekipleri ile Batman Emniyet Müdürlüğü panzerleri müdahale etti. Tekstil işçileri ile Çevik Kuvvet ekipleri kürek ve ağaçlarla alevleri söndürmeye çalıştı. Yangın 4 saatte kontrol altına alınabildi. Yakıt tanklarına ulaşmadan kontrol altına alınan yangında birçok ağaç ve prefabrik baraka kül oldu.

Batman Vali Vekili Yasemin Çetinkaya, Batman Bölge Jandarma Komutanı Vahdettin Bereceli, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, Çevre il Müdür İskender ile Tarım İl Müdürü Abdullah Akın gelerek yangın söndürme çalışmalarını yerinde izledi.

Batman Sivil Savunma acil kurtarma ekipleri ile 112 acil ambulansları olay yerinde hazır bekledi. Jandarma ve çevik kuvvet ekipleri ise geniş güvenlik önlemleri aldı.