Alanya'da 'Kriz Masası'

Ukrayna ile çalışan tur operatörlerinde Kayra Tur'un iflasını vermesi üzerine, tur şirketi tarafından Alanya'ya getirilen turistlerin mağdur olmaması için Alanya Kaymakamlığı tarafında kriz masası oluşturuldu

Alanya'da 'Kriz Masası'
Ukrayna ile çalışan tur operatörlerinde Kayra Tur'un iflasını vermesi üzerine, tur şirketi tarafından Alanya'ya getirilen turistlerin mağdur olmaması için Alanya Kaymakamlığı tarafında kriz masası oluşturuldu.
Ukrayna ile çalışan tur operatörlerinden Kayra Tur, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşamayarak iflas etti. İflas eden Karya Tur'un Alanya'da otellerde bulunan müşterilerinin tatillerini tamamlayarak ülkelerine dönmeleri ve mağdur olmamaları için Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Turizm İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve TÜRSAB Alanya BYK temsilciliklerinde kriz masası oluşturuldu.
ALTİD Başkanı Gülçin Güner, Kayra Tur'un iflasının Türk turizmi adına sıkıntılı bir durum olduğuna dikkat çekerek, "Önemli olan misafirlerin ülkelerine mağdur edilmeden geri dönmeleri. Ancak şu da unutulmamalı ki, burada sadece turistler değil, mağdurların bir tarafı da otelciler. Sigorta ve geri dönüş sistemi ile çözülmesi gerekir" dedi.

"TURİSTLER MAĞDUR OLMAYACAK"
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise Bakanlık ve Antalya Valiliği ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini, Kayra Tur tarafından ilçeye getirilen turist sayısını belirlemek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kaymakam Doğan, "Kesinlikle turistler mağdur edilmeyecek" diye konuştu. Alanya TÜRSAB BYK Başkanı Ayhan Kaya da turistleri ülkelerine göndermek için başka acentelerin boş koltuklarından faydalanacaklarını belirterek, "Şu anda sayı tespiti için çalışmalar devam ediyor. Dün şirket batışını ilan
etti. Dün ilçeye gelen 350 turist konusunda sıkıntı var. Bundan önceki tarihlerde gelen turistlerde sıkıntı yok. Tatil süreleri bittikten sonra misafirlerimizi diğer acentelerin uçaklarda bulunan boş koltuklarında göndereceğiz" dedi.

ALANYA GENELİNDE BİN TURİST ŞU AN MAĞDUR DURUMDA
Alanya'nın Mahmutlar beldesine Kayra Tur tarafından getirilen turistlerin mağdur olmaması için Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER), Belediye Başkanı Ali Çelik başkanlığında bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan MODER basın sözcüsü Ali Tekavüt, "12 ayrı otelde Kayra Tur tarafından getirilen Ukrayna, Slovakya, Macaristan, Polonya ve Moldova uyruklu yaklaşık 200 odada 500 turist bulunmakta. Alanya genelinde ise yaklaşık bin turist şu an mağdur durumda. Bizim oteller olarak zararımız 400 bin
dolar. Alanya genelinde ise 1 milyon dolar zarar var. Turistlerin mağdur edilmemeleri için kaymakamlık bünyesinde gerekli çalışmalar yapılıyor. Otelciler olarak bizler de mağduruz. Biz diyoruz ki otelcilere de sahip çıkılsın. Zor şartlar altında turizm yapmaya çalışıyoruz. Geçmişe yönelik aynı tur şirketi tarafından yine bir kriz yaşamıştık. Acentenin ayakta kalması için kapılarımızı açtık ancak acente yine bizi mağdur etti" ifadelerini kullandı.

TURİSTLER ORTADA KALDI
Mahmutlar'da bulunan Happy Elegance Otel'de tatilleri sona eren turistler ise ortada kaldı. Acentenin iflas etmesi nedeniyle turistleri alıp havaalanına götürmek için otobüsler gelmedi. Valizleri ile otel lobisinde ve otel önlerinde bekleyen çoğunluğu Ukrayna uyruklu turistler, olup biteni anlamak için uzun süre muhatap aradı. Acente yetkilileri ve rehberler ise gün boyu otele gelmedi. Gazetecilerle konuşmayan turistlerin oldukça gergin olduğu gözlendi.