Yurt dışı izlenimlerini eğitim kurumları ve iş dünyasıyla paylaştılar

Batman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Leonardo Da Vinci hareketlilik (VETPRO) Mesleki Eğitimde İş Güvenliği Eğitimi projesini

Batman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Leonardo Da Vinci hareketlilik (VETPRO) Mesleki Eğitimde İş Güvenliği Eğitimi projesini yürütmek üzere Avrupa'ya giden proje ortakları ve katılımcıları döndü. Yapılan değerlendirme toplantısında izlenimler ilgili kurum ve sektörlerle paylaşıldı.

Avrupa'daki proje çalışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, projenin yerel ortaklarından 16. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Süleyman İlhan, Batman Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Faruk Erken, diğer proje ortakları ile okul müdürü Hasan Musa Gültekin ve proje katılımcısı 9 okul öğretmeni katıldı.

Proje ortakları Almanya'da, üniversite, otomobil fabrikası, gazete basım tesisi, termik santral, metal işleme tesisi ve bir mesleki eğitim okulunda iş güvenliği ve eğitimi konusunda iki hafta boyunca çalışmalarda bulundu. Ayrıca Fransa'nın başkenti Paris ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a kültürel gezi düzenledi. Proje ortakları ve katılımcılar, proje konusunda meslek okullarında ve işletmelerde gerçekleşen gelişim ve yenilikleri, alınan koruyucu tedbirleri yerinde görüp izleyerek, programlar arasında karşılaştırma yaptı.

Edindikleri bilgi, deneyim ve tecrübeleri paylaşarak iyi uygulamaları mesleki eğitim alan ve uygulayan bireylere aktararak, yerel ve ulusal boyutta eğitim sistemine artı değerler katacaklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, proje sonunda yapılan değerlendirme toplantısında çıkan sonuçların rapor haline getirilerek ilgili kurum ve sektörlerle paylaşıldığını belirtti.

Mesleki eğitimde iş güvenliği eğitimi ile ülkemizdeki standartların Avrupa'dakilerle aynı seviyeye getirilerek can ve mal kaybının önlenmesi ve verimin artırılması hedefleniyor.