Sbs'de İzmir'in Başarısı Oldu

Anadolu, fen, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ilköğretim 8

Anadolu, fen, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Ödemiş İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Sümer Ege Bölgesi'nde birinci, Türkiye genelinde ise onuncu oldu. Elde ettiği başarısının planlı ve programlı bir çalışma ile gerçekleştiğini söyleyen Mustafa Sümer, "Sadece özel okullardan değil, devlet okullarından da birinciler çıkabiliyor" dedi.
3 yıldır Körfez Dershanesi'nde aldığı eğitim ile SBS'ye hazırlanan Mustafa Sümer başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu ifade etti. Sınavda 100 sorudan 100'üne de doğru cevap veren 37 öğrenci için Körfez Dershanesi'nde ödül töreni düzenlendi. Körfez Dershanesi Genel Müdürü Ramazan Bulut, 24 yıldır dershanelerinde sevgi ve özveri ile eğitim anlayışını benimsediklerini ve bu anlayış doğrultusunda da önceki yıllarda elde ettikleri başarıların bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Ege Bölgesi birincisi
ve Türkiye onuncusu olan Mustafa Sümer'i kutlayan Ramazan Bulut, Sümer'e teşekkür plaketi verdi.
Konuşmaların ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Mustafa Sümer, sosyal yaşantısından uzak kalmadan planlı şekilde çalışarak bu başarıyı elde ettiğini söyledi. Sümer, "Ben internet ve televizyondan kendimi mahrum etmeden planlı ve azimli şekilde çalışarak bu başarıyı elde ettim. Söylenecek fazla bir şey yok. Günde yaklaşık olarak 400 soru çözüyordum. Lise tercihimde ise gönlümden fen liseleri geçiyor. Ancak ne olur bilinmez. Hedefim ise beyin cerrahı olabilmek" diye konuştu.
Mustafa Sümer, daha sonra valilikte kendisi için düzenlenen ödül töreninde İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye'nin tebriklerini kabul etti. Vali Kıraç'ın altın ile ödüllendirdiği Sümer, sadece özel okullardan değil, devlet okullardan da birincilerin çıkabildiğini ifade etti.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, 2009-2010 eğitim öğretim yılında 15 bin öğrencinin, ücretsiz kurslarla olarak sınavlara hazırlandığını belirtti. Gerek YGS başarısındaki yükselme, gerekse SBS'de derece alan tek devlet okulu olmanın önümüzdeki yılların da göstergesi olduğunu belirten Üye, "Hedefimiz, İzmir eğitimini her alanda en yukarılara taşımaktır. Çalışmalarla kitlesel bir başarı yakalanmıştır. Spordan sanata, kültürel ve bilimsel yarışmalara kadar İzmir'in ilk sıralarda yer almasını
planlıyoruz" dedi.