Final Puyol'dan geçer - SPOR

İspanya, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonluğu için sahaya çıkacak

 

İspanya , tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonluğu için sahaya çıkacak

Matadorlar , Almanya’ya 2008’in rövanşını vermedi ; Puyol’un 73 . dakikada attığı tek golle kazanıp , ilk Dünya Kupası finaline adını yazdırdı

Dünya Kupası’nda pazar günü oynanacak finalin adı belli oldu :  Hollanda-İspanya . . . 1950’deki dördüncülüğü dışında , en büyük turnuvada hiçbir başarısı olmayan Matadorlar , Almanya’yı 1-0 yenerek , tarihinde ilk kez finale çıktı . İspanya , 2008 Avrupa Şampiyonası finalinde de rakibini aynı skorla mağlup etmişti . En son 1990’da kupayı kaldıran , toplamda 3 şampiyonluğu bulunan Panzerler ise cumartesi günü Uruguay ile 3 . lük maçına çıkacak .

MATADORLAR İYİ OYNADI , KAZANDI

İspanya , maç boyu rakibinden çok daha baskılı oynadı . 6 . dakikada Pedro’nun ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Villa’nın vuruşunda top kaleciden geri geldi . 31’de Trochowski’nin yaptığı vuruşta kaleci Casillas topu kornere çeldi . 59’da Iniesta’nın pasında Villa topa dokunamadiı . 73’te sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Puyol kale sahası içinde şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi : 1-0 .

Müneccim ahtapot yine doğruyu buldu!

Dünya böyle bir “Nostradamus” görmedi! . . Almanya Oberhausen’deki “Sea Life”da yaşayan kahin ahtapot Paul , 2008’den bu yana Almanya’nın tüm maçlarının sonuçlarını doğru tahmin etmiş , yalnızca 2008’deki İspanya finalinde yanılmıştı . Dünkü maçtan önce İspanya’nın Almanya’yı yeneceğini iddia eden Paul’un , bir kehaneti daha doğru çıktı .



Star Gazete