Chp'den Ses'e Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, AK Parti iktidarının uygulama ve gerçekleştirmeye çalıştığı değişimlerin, 12 Eylül yönetimi tarafından bile gerçekleştirilemeyen 24 Ocak Kararları'nın devamı olduğunu savundu

Chp'den Ses'e Ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, AK Parti iktidarının uygulama ve gerçekleştirmeye çalıştığı değişimlerin, 12 Eylül yönetimi tarafından bile gerçekleştirilemeyen 24 Ocak Kararları'nın devamı olduğunu savundu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Antmen ise sağlıkta büyük bir yıkımın yaşandığını ileri sürdü.
Karasaç, SES Adana Şubesine yaptığı ziyarette, 24 Ocak 1979'da Süleyman Demirel Hükümeti tarafından açıklanan ekonomi politikalarının herkesi susturarak, sendikal örgütleri etkisiz hale getirerek uygulanması amacıyla 12 Eylül Darbesi'nin yapıldığını söyledi.
AK Parti'nin bu süreci teslimiyetçi bir anlayışla hızlandırdığını ifade eden Karasaç, sağlıkta yapılan değişimin tamamen kar amacına yönelik bir yapılanmayı gerçekleştirme, parası olanın sağlık hizmeti alabileceği yeni bir yapı oluşturma yolunda atılan adımlar olduğunu savundu.
SES Adana Şubesi Başkanı Dr. Antmen ise 2002 yılından beri en büyük sorun olan sağlıkta yaşanan olumsuz değişikliklere karşı mücadele ettiklerini söyleyerek, "Sağlık olduğu gibi diğer alanlarda yaşanan değişimler, 30 yıldan beri yapılmak istenenlerdir. Sağlıkta büyük bir yıkım yaşanıyor" dedi.