Anafen'den İstanbul'da SBS başarısı

İlköğretim son sınıf öğrencilerinin merakla beklediği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını Fırat Kültür Merkezi'nde (F

İlköğretim son sınıf öğrencilerinin merakla beklediği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) öğrenen Anafen Dershanesi öğrencilerinin yaklaşık 150 tanesi, soruların tamamını doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Türkiye genelinde 1 milyon 18 bin öğrencinin girdiği sınavın sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler kaç puan aldığını öğrenmek için yoğun çaba sarf etti. Sınavda elde ettiği başarıyı öğretmenleri ile paylaşmak isteyen Anafen Dershanesi öğrencileri, Çemberlitaş'ta bulunan Fırat Kültür Merkezi'nde buluştu.

Sonuçların açıklanması biraz gecikince öğrenciler de sabırsızlandı. Ankara'dan sonuçların açıklanmasıyla Anafen öğrencilerinin heyecanı yerini meraka bıraktı. Salonda bulunan öğrencilerin 54 tanesi soruların tamamını doğru yanıtladığı için 500 tam puan almaya hak kazandı. İstanbul'dan birinci çıkmasına kesin gözüyle bakılan Umutcan Gölbaşı okul puanındaki hatadan dolayı SBS'de Türkiye 3.sü oldu. Hatanın düzeltileceği ve Gölbaşı'nın Türkiye birincisi olarak kayıtlara geçmesi bekleniyor.

Soruların tamamını doğru yapan Berkay Tayşi isimli öğrenci, "500 puan aldım. Anafen Dershaneleri'nin desteği ile başarıyı yakaladım. Sınava hazırlanan arkadaşlar konuları tekrar etmeli ve dershane desteğini almalıdır." diye konuştu.

Süeda Yiğit isimli öğrenci ise, "Başarımı dershanemin ve ailemin desteği ile kazandım. Konuyu anlamak ve öğrenmek gerekiyor. Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi ya da Fatih Koleji'ni tercih edeceğim." ifadelerini kullandı.

Anafen Dershanesi Rehberlik Uzmanı Recep Uysal ise, "Bu başarı bizim adımıza gurur verici. Bu sınav için 3 yıl boyunca hazırlandılar. Düzenli derslere girdiler ve çıktılar testler çözdüler, ailelerin ve öğretmenlerin desteği ile bu başarı geldi. İstanbul'da 150 civarında öğrencimizin full yaptığını tahmin ediyoruz. Bir yıl boyunca emek veriliyor şimdi hasat zamanı. Bu başarıda en büyük pay sahibi öğrenciler. Umut ediyoruz hayal ettikleri okullara yerleşirler." şeklinde konuştu.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin tercihleri, 9-23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak. Öğrenciler 12 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 29 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Öğrencinin sınav sonuç bilgileri, kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiğinden kayıt sırasında ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek. Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda, internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylı ve mühürlü imza karşılığı öğrenciye verecek. İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girdiği SBS'lerin sonuçları ise 6 Ağustos 2010 tarihinde açıklanacak.