Almanya 0-1 İspanya maçın geniş özeti

Dünya Kupası'nda İspanya Almanya'yı 1-0 yenerek finale adını yazdırdı. Almanya-İspanya yarı final maçı, Almanya-İspanya maç görüntüleri, Almanya-İspanya maçının golü ve geniş özetini buradan izleyebilirsiniz. Almanya-ispanya maçında Puyol'un kafa golü için tıklayınız.

Almanya 0-1 İspanya maçın geniş özeti
  Yarı final maç ; ında İspanya , Almanya ' yı 1-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez Dü ; nya Kupası ' nda finale yü ; kseldi .

Dü ; nya Kupası ' nda finalin adı Hollanda-İspanya oldu . Tü ; m dü ; nyanın nefeslerini tutarak izlediği yarı final maç ; ında İspanya , Almanya ' yı 1-0 mağlup etti ve adını tarihinde ilk kez finale yazdırdı . Durban kentindeki 69 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhida Stadyumu ' nda oynanan ve ilk yarısı golsü ; z eşitlikle sona eren mü ; cadelede İspanya ' yı finale taşıyan gol 73 . dakikada kaptan Carles Puyol ' dan geldi .


Yakaladığı altın jenerasyonuyla ö ; nce EURO 2008 ' de kupaya uzanan İspanya , 2010 Dü ; nya Kupası ' nda da adını finale yazdırmayı bildi . İspanya , Uruguay ' ı 3-2 mağlup ederek finale yü ; kselen Hollanda ile 11 Temmuz Pazar gü ; nü ; saat 21 : 30 ' da Soccer City Stadı ' nda kupaya uzanmak iç ; in kozlarını paylaşacak .

PUYOL ' DAN MERMİ GİBİ BİR KAFA . . .

İspanya ' nın aradığı gol kaptan Carles Puyol ' dan geldi . 73 . dakikada İspanya ' nın kazandığı sol kanattan kazandığı kornerde topun başına Xavi geldi . Xavi ' nin penaltı noktasına doğru yaptığı ortaya gerilerden sü ; ratle gelen Puyol , mü ; thiş yü ; kseldi ve ç ; ok sert bir kafa vuruşu yaptı . Maç ; ın başarılı isimlerinden Neuer ' in mü ; dahalesine rağmen top ağlarla buluştu . Puyol ' un maç ; ın ilk yarısında bir kafa şutu da ü ; stten auta ç ; ıkmıştı . 0-1 .

İLK YARIDA GOL YOK , MÜ ; CADELE VAR . . .
İki takım iç ; in de EURO 2008 ' in finali niteliği taşıyan dev maç ; ın ilk yarısında gol sesi ç ; ıkmadı . Maç ; a daha arzulu başlayan İspanya , ilk dakikalarda rakip yarı alanda fazla adamla gö ; zü ; kse de gol noktalarında etkisiz kaldı . Mü ; thiş pas trafiğini Almanya karşısında yapmayı yine başaran İspanya , son paslarda ise arzuladığı başarıyı yakalayamadı . Gol krallığı mü ; cadelesi veren David Villa da gü ; ç ; lü ; Alman defansı arasında pozisyon bulmakta ç ; ok zorlandı . Sarı-kırmızılılar Dü ; nya Kupası ' nda oynadığı diğer maç ; larda olduğu gibi yine ilk yarıda gol yemedi .

İlk dakikalardaki İspanya baskısını atlatan Almanya ise 20 . dakikadan itibaren oyunu dengelemeye başladı . Rakibinin oyunun bozan Almanya , Mesut , Klose ve Podolski ile rakip kale ö ; nü ; nde etkili olmaya ç ; alıştı . İki takımın da girişimleri ilk 45 dakikada skor tabelasını değiştirmedi .

TORRES YEDEK . . .
Dü ; nya Kupası ö ; ncesinde sakatlığı nedeniyle nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenen İspanyol golcü ; Fernando Torres , Almanya karşısında maç ; a yedekler arasında başladı . Torres ' in yedek başladığı mü ; cadelede , teknik direktö ; r Vicent Del Bosque , orta sahayı daha kalabalık tuttu . Maç ; ö ; ncesinde Torres ' i oynatacağını sö ; yleyen Del Bosque , Torres ' i sahaya sü ; rmeyerek rakibini şaşırtmaya ç ; alıştı . Torres , maç ; ın son 9 dakikasında David Villa ' nın yerine maç ; a dahil oldu .

VILLA VE PUYOL . . .

İspanya , Almanya karşısında ilk yarıda baskılı gö ; zü ; ken taraftı . İspanyolların gole en ç ; ok yaklaştıkları pozisyonlarda ise gol krallığına koşan David Villa ve Puyol ' un imzaları vardı . Maç ; ın da ilk tehlikleli pozisyonu olan atakta , 6 . dakikada Pedro ' nun akıl dolu pasına David Villa hareketlendi , kaleci Neuer ile karşı karşıya kalan Villa , zor pozisyonda vuruşunu yaptı , kalesini zamanında terkeden ve Villa ' nın aç ; ısını kapatan Neuer mutlak bir golü ; ö ; nledi .

İspanya ' nın ilk yarıda gole yaklaştığı bir başka pozisyon ise 14 . dakikada gelişti . Sağ kanattan Iniesta ' nın penaltı noktası ü ; zerine kestiği sert ortaya , gerilerden gelen Puyol uç ; arak kafayı vurdu . Puyol ' un yakın mesafeden yaptığı bu kafa vuruşu ç ; ok az farkla ü ; stten auta ç ; ıktı .

Savunma gü ; venliğini ö ; n planda tutan Almanya ' nın maç ; taki ilk tehlikeli pozisyonu ise 32 . dakikada geldi . Organize gelişen Almanya atağında , Piotr Trochowski kaleye uzak bir noktada olmasına rağmen , ö ; nü ; nü ; n aç ; ık olduğunu gö ; rü ; nce ç ; ok sert bir şut ç ; ıkardı . Trochowski ' nin bu sert şutu , az farkla yandan auta ç ; ıktı .

MESUT PENALTI BEKLEDİ . . .

İlk yarının en ç ; ok tartışılacak pozisyonu ise 45 . dakikada yaşandı . Hızlı gelişen Almanya atağında , Klose ' nin derin pasıyla Mesut Ö ; zil , İspanya ceza sahasına kaldı . Şutunu ç ; ekeceği sırada Sergio Ramos ' un mü ; dahalesiyle Mesut kendini yerde buldu . Mesut ve Alman oyuncular penaltı kararı bekleyerek Macar hakem Viktor Kassai ' ye baktı ancak hakemin kararı devam oldu .

İSPANYA AKIN AKIN . . .
İkinci yarıda baskısını arttıran İspanya ' nın golü ; nü ; n geleceği belli gibiydi . Ö ; zellikle Pedro , Iniesta ve Xavi ü ; ç ; lü ; sü ; yle mü ; thiş bir pas trafiği yapan Boğalar , oyunu karip kale ö ; nü ; ne kadar yıktı . Ö ; nemli fırsatlar yakalayan İspanya , finali getiren golü ; bir duran toptan buldu . Puyol ile bulduğu gollden sonra skoru korumak ç ; abası iç ; ine giren İspanya , kalan dakikalarda kontra ataklarla farkı arttırmaya ç ; alıştı .

Yediği gole kadar ç ; ok iyi bir savunma yapan Almanya , İspanya atakları karşısında ç ; ok iyi direnmişti ama Puyol ' un kafa golü ; nü ; engelleyemediler . Puyol ' un golü ; nden sonra Lö ; w hamlelerini de yaptı ve tü ; m riskleri aldı . Almanlar , son dakikalarda az da olsa fırsatlar yakaladı ancak İspanya , gü ; ç ; lü ; rakibine beraberlik şansı vermedi .

Maç ; sonunda İspanyollar bü ; yü ; k bir sevinç ; yaşarken , Almanla ' da hü ; zü ; n vardı

Almanya 0-1 İspanya maçın geniş özeti

Almanya 0-1 İspanya maçın geniş özeti