Alacahöyük'te Tarım İşçilerini Dolu Vurdu

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Alacahöyük beldesinde etkili olan dolu yağışı ve sel hayatı olumsuz etkiledi. Yağış tarım arazilerinde büyük hasara yol açarken, yüzlerce tarım işçisini de mağdur etti.

Çorum'da etkili olan sağanak yağışlar zaman zaman etkisini artıyor. Alacahöyük beldesinde etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık bir saat süren dolu ve sağanak yağış sonrası oluşan sel suları beldedeki tarım işçilerinin kaldığı çadırları bastı. Bine yakın tarım işçisinin etkilendiği sağış sonrası beldedeki yüzlerce dönüm ekili tarım arazisi de zarar gördü.
Yaşanan sel felaketinin ardından Vali yardımcısı Sefa Çetin ve Alaca Kaymakam Vekili ve Ortaköy Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ve ilgili müdürler afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu.
Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz'ın girişimleriyle de mağdur tarım işçileri belediyeye ait araçlarla Alaca ilçe merkezine nakledildi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen ve aşırı yağış nedeniyle çadırlarından çıkamayan yaklaşık 200 tarım işçisinin bir süre mahsur kaldığı bölgeye, sivil savunma ekipleri tarafından başka bir alana kurulmak üzere 80 adet çadır götürüldü.
Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Alaca ilçesinde fırtına ile başlayan şiddetli yağış ve dolu, il dışından çalışmak üzere ilimize gelen ve çadırlarda kalan yaklaşık bin kişilik tarım işçisini mağdur etti. İlimiz Valiliği'ne ulaşan haber üzerine, Vali yardımcısının koordinesinde İl Genel Sekreterliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Alaca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ekiplerince çeşitli erzak, gıda, çadır, battaniye vb. gibi yardım malzemeleri
tarım işçilerine ulaştırıldı" denildi.
Vali Nurullah Çakır, sabah saatlerinde bölgelerde incelemelerde bulundu. Tarım işçilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çakır, çalışmalar konusunda yetkililerden bilgi aldı.
Tarımsal ve altyapı hasar tespiti ile ilgili Bayındırlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve diğer yetkililerin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Nurullah Çakır, "Çadırlarda barınması mümkün olmayan ailelerin Sungurlu ilçesindeki Bölge Yatılı Okulu ve diğer pansiyonlara nakledilerek konaklanmaları sağlandı" dedi.
Vali Çakır, mevsimsel olarak meydana gelebilecek afetler için yetkilileri, işçileri ve halkı uyararak tedbirli olunmasını istedi.