Yarı final ateşi - SPOR

Dünya Kupası’nda finale çıkacak ilk takım bu gece belli olacak



Dünya Kupası’nda finale çıkacak ilk takım bu gece belli olacak

Favori Brezilya’yı eleyerek büyük sükse yapan Hollanda ile “Suarez’in eli”yle turlayan Uruguay 21.30’da kapışacak. TRT1’in yayınlayacağı dev randevuda gözler Sneijder ile Forlan’da olacak 

Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı bu gece başlıyor. Çeyrek finalde turnuvanın en büyük favorisi Brezilya’yı 1-0 geriden gelip eleyen Hollanda, bu gece de Uruguay’ı saf dışı bırakıp 32 yıl sonra üçüncü kez finalist olmak istiyor.  

YENİLMEZ UNVANLI

En son 1998’de yarı final oynayan ve Brezilya’ya elenen Portakallar, 12 yıl sonra ayağına gelen final şansını iyi kullanıp kupayı kazanma iddiasını sürdürmek amacında. Hollanda’da sakat bulunmazken, De Jong ve Van der Wiel cezaları nedeniyle bugün forma giymeyecek. Şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanan tek takım olan Portakallar’ın en büyük silahı Snejider. 

URUGUAY’I EN SON 1974’TE YENDİLER

Teknik Direktör Marwijk’in  4-5-1 dizilişiyle sahaya sürdüğü Hollanda’da oyunu yönlendiren Snejider,  attığı 4 golle yıldızı parlayan isimlerden biri.  Avrupa temsilcisinde sakatlığı geçen Van Persie ile Robben de Marwijk’in en önemli kozları. Portakallar rakipleriyle şimdiye kadar oynadığı 2 maçtan biri kazandı birini kaybetti. Hollanda 1974’te 2-0 kazanırken 1980’de de aynı skorla yenildi. 

Bizim farkımız takım olmamız

Hollanda Milli Takımı’nın genç yıldızı Van Persie, takım kimliğine sahip olmaları nedeniyle başarılı olduklaarını söyledi. Genç star, “Rooney, Ronaldo, Messi ve Kaka’nın takımları elendi. Çünkü taktikleri hep yıldızlar üzerine kurulu. Bu mantalite değişmeli. Takım olmak önemli” dedi. 

Gana’yı çeyrek finalde tarihe geçen bir karşılaşma ile eleyen Uruguay, 40 yıl sonra yarı finali görürken, bu yürüyüşünü finalle taçlandırmak istiyor. Tarihinde iki kez (1934 ve 1950) kupayı müzesine götüren Güney Amerika temsilcisi, bu gece Hollanda’yı geçerek 60 yıllık final hasretini de dindirmek amacında. Turnuvada yarı finale kalan tek Güney Amerika temsilcisi unvanına sahip Uruguay, şu ana kadar hiç yenilmezken, kalesinde de sadece 2 gol görerek dengeli bir takım olduğunu gösterdi. 

URUGUAY’IN DERDİ SAKAT VE CEZALILAR

Fenerbahçeli Diego Lugano’nun da formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Uruguay’ın bugünkü dev randevu öncesi en büyük sıkıntısı eksikler.  Sakatlığı olan Lugano’nun durumu şüpheli. Futbolu ve golleriyle yıldızlaşan Luis Suarez ise Gana maçında gole giden topu eliyle çıkarıp kırmızı görmesinden dolayı cezalı. Yine orta sahanın önemli ismi Fucile de sarı kart cezalısı.

FORLAN, BABASININ İNTİKAMI PEŞİNDE

Laderiro da sakatlık nedeniyle Hollanda karşısında yok. Teknik Direktör Tabarez’in en büyük kozu ise Diego Forlan. Atletico Madrid’e UEFA Avrupa Ligi Kupası’nı kazandıran Forlan’a Suarez’in yokluğunda daha çok iş düşecek. 4 golü olan Uruguaylı için bu geceki maçın ayrıca bir önemi daha var. 74’te babasının oynadığı Uruguay-Hollanda maçını rakip kazanmıştı. 

Çaresizlikle bekliyorum

Uruguay’ın kaptanı Lugano, sakatlıktan dert yandı. Deneyimli savunmacı, “Sakatlık çok önemli değil ama iki maç arası kısa olunca problem oldu. Hollanda karşısında sahada olmak istiyorum. Sağlık ekibimiz elinden geleni yapıyor ama şimdi beklemekten başka çarem yok. Oynama şansım düşük. Yüzde yüz hazır olmadan da oynamak istemem” dedi.

 

Star Gazete