Uruguay 1-1 Hollanda (ilk yarı sonucu)

Dünya Kupası yarı final maçında Uruguay ile Hollanda karşı karşıya geliyor. İlk yarı 1-1 sona erdi.

Dünya Kupası yarı final maçında Uruguay ile Hollanda karşı karşıya geliyor. İlk yarı 1-1 sona erdi.
Uruguay ile Hollanda, 2010 Dünya Kupası'nda ilk finalist olabilmek Cape Town'da kozlarını paylaşıyor.

Green Point Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. Düşük bir tempoda oynanan ilk 45 dakikada iki harika gol dışında kayda değer bir pozisyon yaşanmadı.

4. dakikada Robben'in sağdan ortasında Muslera'nın yumrukladığı topu ceza sahası köşesinde sol çaprazda önünde bulunan Kuyt'un vuruşunda top üstten auta gitti.

18. dakikada Hollanda inanılmaz bir golle öne geçti. Giovanni van Bronckhorst 30 metreden ve kaleyi soldan gören bir yerden müthiş bir şut çıkardı, kaleci Muslera uçmasına rağmen topun solundan ağlara gitmesine engel olamadı.

41. dakikada Uruguay beraberliği yakaladı. Diego Forlan'ın 25 metreden çektiği şutta Hollanda kalecisi Stekelenburg üzerine gelen topu çıkaramadı.

Uruguay teknik direktörü Oscar Tabarez, sakat ve cezalılar yüzünden Gana ile oynadıkları çeyrek final maçından dört değişik oyuncuyla sahaya çıktı.

Cezalı Jorge Fucile ve Luis Suarez ile sakatlıkları bulunan Diego Lugano ve Alvaro Fernandez'in yerine Diego Godin, Walter Gargano, Martin Caceres ve Egidio Arevalo ilk 11'de forma giyiyor.

Hollanda'da sakatlığı geçen Joris Mathijsen ilk 11'e geri döndü, cezalı oyuncular Gregory van der Wiel ve Nigel de Jong'un yerine Khalid Boulahrouz ile Demy de Zeeuw görev yapıyor.



Uruguay: Muslera, Godin, Victorino, Gargano, Maximiliano Pereira, Caceres, Perez, Alvaro Pereira, Arevalo, Cavani, Forlan.
Hollanda: Stekelenburg, Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, Sneijder, De Zeeuw, Robben, Van Persie.

Goller: 18 Van Bronckhorst, 41 Forlan

Sarı kartlar: Maxi Pereira, Caceres, Sneijder

Hakem: Ravşan Irmatov (Özbekistan)

Stat: Green Point


CNN Türk