TAYAD'dan AK Parti önünde oturma eylemi

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemi yaparak dernek üyelerinin tutukl

TAYAD'dan AK Parti önünde oturma eylemi
Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemi yaparak dernek üyelerinin tutuklanmalarını protesto etti. Yaklaşık bir saatlik eylemin ardından grup olaysız dağıldı.

TAYAD üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, 15 Haziran'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de polis baskınları sonrasında gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan 17 kişinin serbest bırakılması talebiyle eylem yaptı. Beyoğlu'nda bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan grup, üzerlerine 'Devrimcileri anmak suç değildir. Tutuklu TAYAD'lılara özgürlük' yazılı önlükler giydi.

'Hasta tutsakları tecritte öldürmek serbest cenazelerine katılmak suç. Tutuklu TAYAD'lılar serbest bırakılsın' yazılı pankart açan grup, hükümeti eleştiren dövizler taşıdı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Lerzan Caner, Ankara, İstanbul ve İzmir'de Mahir Çayan ve Güler Zere'yi anma programlarına katılan 17 kişinin tutuklandığını söyledi.

Hasta tutukluların haklarını aramanın suç olmadığına işaret eden Caner, "Bugüne kadar her şeyi yaptınız. TAYAD'lıları tutukladınız. Katlettiniz, kapattınız. Ne oldu? İşte yine karşınızdayız. Bizi hep göreceksiniz. Çünkü biz haklı ve meşruyuz." şeklinde konuştu.

'Tutuklananlar serbest bırakılsın', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Tecrite son tek tipe son', 'Hasta tutsaklar serbest bırakılsın' şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Polisin müdahale etmediği eylem olaysız sona erdi.