Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Yarın Bitiyor Ankara

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 9 bin 584 kadroya görevlendireceği sözleşmeli öğretmenlik için başvurular yarın sona erecek.

  Milli Eğitim Bakanlığının ( MEB ) , 9 bin 584 kadroya görevlendireceği sözleşmeli öğretmenlik için başvurular yarın sona erecek .
Görevlendirmeye ilişkin bilgiler , MEB ' in internet sitesinde yayımlanan ' Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Başvuru ve Görevlendirme Kılavuzu ' nda yer alıyor .
Bakanlık , 50 alanda toplam 9 bin 584 sözleşmeli öğretmen görevlendirecek .
Sözleşmeli öğretmenlik için ilk defa görev almak isteyenler , aday ya da asıl olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ' na tabi olarak ; halen görev yapanlar , aday veya asıl devlet memuru iken ( kadrolu öğretmenlik dahil ) bu görevlerinden çekilmiş ve çekilmiş sayılanlar , kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi dışında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözleşmeli çalışanlar , sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilenlerden göreve başlamayanlar ile göreve başlayıp ayrılanlardan görevlendirmeleri 01 Ocak 2010 tarihinden önce iptal edilenler , halen silah altında olanlar , 30 Haziran 1971 tarihinden sonra doğanlar , kamu ve vakıf üniversitelerinde halen görev yapanlar veya ayrılanlar başvuru yapabilecek .
İlk defa sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirileceklerde , 2008 ve 2009 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı ' nda KPSS10 puan türüne göre atanmak istediği alan için belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olma şartı aranacak .
Başvurular elektronik ortamda yapılacak , il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru onay bürolarında resmi hale getirilecek . Başvurular , MEB ' in ' http : //personel . meb . gov . tr ' internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu kullanılarak yapılacak .
Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar , en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek . Öğretmenler Ağustos 2010 kadrolu öğretmen atama döneminde yapılacak atamalarla birlikte görevlendirildikleri il milli eğitim müdürlüklerine başvurmak suretiyle göreve başlayacak .
Görevlendirmeler 9 Temmuz 2010 tarihinde yapılacak .
06 . 07 . 2010 14 : 37 : 23