İthal Danalar Gümrüğe Takıldı Edirne

Türkiye'de yükselen et fiyatlarına müdahale etmek için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın açtığı ihale sonucu Macaristan'dan ithal edilen danalar, Kapıkule Sınır Kapısında 2 günlük beklemenin ardından yurda giriş yaptı.

  Türkiye ' de yükselen et fiyatlarına müdahale etmek için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ' nın açtığı ihale sonucu Macaristan ' dan ithal edilen danalar , Kapıkule Sınır Kapısında 2 günlük beklemenin ardından yurda giriş yaptı .
Edirne Valisi Gökhan Sözer , yurt dışından ithal edilen danaların gümrüklerden geçişinin sağlanması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğünden , kontrol belgelerinin alınması gerektiğini belirtti .
Cumartesi Kapıkule Sınır Kapısına gelen 467 dananın ithalatçı firmanın kontrol belgesini almaması nedeniyle gümrükte bekletildiğini ifade eden Vali Sözer , ' Bilindiği gibi Avrupa ' dan ülkemize canlı hayvan ithalatı yapılıyor . Ancak bu canlı hayvanların gümrükten geçişlerinin yapılabilmesi için gerekli belgelerin hepsinin alınması gerekir . Cumartesi günü Kapıkule Sınır Kapısına gelen 467 canlı hayvanda , kontrol belgelerinin alınmadığı için bekletilmiştir . Bugün sabah saatlerinde ithalatçı firma geçiş için gerekli belgeleri tamamladı ve gelen tüm canlı hayvanlar ülkemize giriş yaptı . Şu anda gümrükte giriş yapmayan canlı hayvan kalmadı ' dedi .
06 . 07 . 2010 16 : 34 : 14