Dtso'da Sertifika Töreni

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı işbirliğinde düzenlenen "Avrupa Birliği 42

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı işbirliğinde düzenlenen "Avrupa Birliği 42. Sertifika Programı" katılımcılarına sertifikaları DTSO Başkanı M. Galip Ensarioğlu tarafından verildi.
Ensarioğlu yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) projesinin son yüzyılın en önemli barış projesi olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Türkiye olarak bizlerin zamanında kaçırmış olduğu bu barış projesine katılım çalışmalarımızı toplumun her kesimi olarak destek vermemiz gerektiğine inanıyorum, en azından bizler bu yönde yapılan çalışmaları bir medeniyet, barış ve huzur projesi çerçevesinde değerlendirip destekliyoruz" dedi.
Bu kapsamda oda bünyesinde faaliyetlerine devam eden AB Bilgi Merkezi tarafından AB konusunda yapılan bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında katılımcılara; Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB'nin Genişlemesi, AB'nin Kurumları ve Hukuksal Yapısı, Yerel Yönetimler ve Avrupa Birliği, Türkiye-AB İlişkilerinin Gelişimi ve
Müzakere Süreci, AB'nin Sanayi Politikası, Avrupa Birliği Fonları ve Proje Döngüsü Yönetimi konularında detaylı bilgi verildi.