Bugattı'den 'Uçan' Otomobil İstanbul

Bugatti Veyron Super Sport'un, Alman Teknik İnceleme Birliği (TÜV) ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431,072 km/s'lik ortalama azami hıza ulaşarak, dünya hız rekorunu elde ettiği bildirildi.

  Bugatti Veyron Super Sport ' un , Alman Teknik İnceleme Birliği ( TÜV ) ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431 , 072 km/s ' lik ortalama azami hıza ulaşarak , dünya hız rekorunu elde ettiği bildirildi .
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada , Super Sport ' un üretimine bu sonbaharda , Veyron ve Grand Sport ile birlikte Molsheim ' da başlanacağı ve dünya rekoru serisi olarak bilinen ilk beş otomobilin tamamının şimdiden satıldığı kaydedildi .
Veyron 16 . 4 Super Sport ile seri üretim otomobilleri için yeni bir dünya hız rekoru gerçekleştirildiği dile getirilen açıklamada , Volkswagen Grubu ' nun Wolfsburg ' daki genel merkezinin yakınında yer alan Ehra-Lessien Deneme Sahası ' nda TÜV ve Guinness Rekorlar Kitabı temsilcilerinin bulunduğu denemede Bugatti Veyron 16 . 4 Super Sport ' un , tahminlerin de üzerine çıkarak ortalama 431 km/s ' lik azami hız sergilediği kaydedildi .
Bugatti ' nin Resmî ; Pilotu Pierre Henri Raphanel ' in kullandığı turuncu-siyah renkte Super Sport , bir saat içinde tamamlaması gereken parkuru , güneyden kuzeye 427 , 933 km/s ' te ve ardından tam ters yöndeki güney-kuzey parkurunu 434 , 211 km/s ' te tamamladığı belirtildi .
Yapılan açıklamada , ortalama azami hız olarak ' TÜV ' ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431 , 072 km/s değerindeki ' olağanüstü başarının ' , Bugatti ' nin mühendislerinde dahi şaşkınlık yarattığı kaydedildi .
Bugatti ' nin başmühendisi Dr . Wolfgang Schreiber , açıklamada yer verilen değerlendirmesinde , ' 425 km/s ' lik bir ortalama hız kaydederiz diye düşünüyorduk , ancak bugün koşullar mükemmeldi ve tahminimizin üstüne çıkmamızı sağladı ' dedi .

06 . 07 . 2010 16 : 20 : 19