Bir Sonraki Duruşma 8 Temmuzda İstanbul

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının bir sonraki duruşması 8 Temmuz Perşembe günü yapılacak.

  ' İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' davasının bir sonraki duruşması 8 Temmuz Perşembe günü yapılacak .
İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmada savunmasına devam eden tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk , soruşturmayı yürüten savcılar hakkında 50 ' ye yakın suç duyurusunda bulunduğunu söyledi .
' İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' belgesi gibi belgelerin savcılar tarafından oluşturulduğunu ileri süren Öztürk , Öz ve bazı polisler hakkında ' casusluğa iştirakten ' suç duyurusunda bulunacağı sırada kendisinin devre dışı bırakıldığını da öne sürdü .
Bu operasyonlarda yargının kullanıldığını ifade eden Öztürk , ' Operasyonu yapanlar bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar . Aynı 12 Eylülde olduğu gibi . Amerika bize nasıl saldıracağını iyi biliyor ' dedi .
Tuncay Güney ' in 2001 yılında 9 günlük bir Amerika gezisine götürüldüğünü ileri süren Öztürk , Güney ' in bu ziyaretten geldikten sonra kurgulanmış ifadelerini verdiğini iddia etti .
ABD ' nin 2001 yılında bu planı uygulamaya koyamadığını , Türk savcılarının , polisinin ikna edilemediğini savunan Öztürk , ' Kimsenin bulamadığı örgütü Zekeriya Öz buluyor . Öz ' ün heykelini dikecekler ama Amerika ' ya ' diye konuştu .
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün , Öztürk ' ün savunmasına ara vererek , duruşmayı 8 Temmuz Perşembe gününe erteledi .

06 . 07 . 2010 18 : 27 : 09