'Balyoz' iddianamesi, mahkemeye sunuldu

'Balyoz' darbe planı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılar, iddianameyi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Mahkeme, iddianameyi inceledikte

'Balyoz' darbe planı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılar, iddianameyi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Mahkeme, iddianameyi inceledikten sonra kabulü veya reddi konusunda 15 gün içerisinde karar verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Savcılar Mehmet Ergül, Süleyman Pehlivan, Ali Haydar ve Murat Yönder tarafından hazırlanan Balyoz kod adlı darbe planına ilişkin iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Zafer Başkurt başkanlığındaki mahkeme heyeti, 15 gün içerisinde iddianame ve ek klasörlerini inceleyip kabul ya da red yönünde karar verecek.

Mahkeme kabul ettiği takdirde emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında dava süreci başlamış olacak.

Taraf Gazetesi'nde 20 Ocak'ta yayınlanan Balyoz kod adlı darbe planı üzerine soruşturma açılmıştı. 22 Şubat'ta yapılan ilk operasyonda da emekli Orgeneral eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu muvazzaf ve emekli 38 asker gözaltına alınmıştı.