Almanya'dan Tersine Göç Berlin

Almanya'yı terk eden göçmenlerin sayısı artıyor.

  Almanya ' yı terk eden göçmenlerin sayısı artıyor .
Almanya ' nın başkenti Berlin ' de yarın Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer tarafından açıklanacak olan ve 2008 yılındaki rakamlara dayandırılan Uyum Raporuna göre , göçmen çocukların yüzde 13 , 3 ' ü diploma almadan okuldan ayrılıyor ve çoğu Almanya ' da ayrımcılığa uğradığına inandığı için , ailelerinin geldiği ülkeye dönüyor .
Ağırlıklı olarak Rus , Polonya ve Türkiye ' den gelen göçmenlerin çocuklarının , iki dilli eğitim aldıkları için çalışmak üzere kendi ülkelerine döndüğü belirtilen raporda , bu çocukların düzen , disiplin ve çalışkanlık gibi Almanya ' da kazandıkları ve diğer ülkelerde de takdir gören özellikleri beraberinde götürdüğüne dikkat çekildi .
Vasıflı göçmenlerin de gittikçe daha yoğun bir şekilde Almanya ' yı terk etmeye başladığına işaret edilen raporda , ülkedeki olumsuz demografik gelişmeler yüzünden bu insanları kaybetmenin Almanya ' yı gelecekte zor durumda bırakacağı kaydedildi .
Bakan Böhmer de , raporda yaptığı açıklamada , eyalet hükümetlerinden , özellikle göçmen kökenli çocukların eğitimine daha fazla önem vermelerini istedi .

06 . 07 . 2010 14 : 29 : 01