10 Bin Yörük Bozağaç'ta Buluştu

Ertuğrul Gazi-Osman Gazi Yörük-Türkmen Derneği tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen yörük şenliği büyük coşkuyla yapıldı.

10 Bin Yörük Bozağaç'ta Buluştu
Yaklaşık 10 bini aşkın yörük Mustafakemalpaşa'ya bağlı Bozağaç korusunda bir araya geldi. Yörük-Türkmen Derneği önderliğinde 15 köy muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği yörük şenliğinde Bursasporlu futbolcuların imzalarının bulunduğu forma açık arttırma ile satılırken, 2012 yılı yörük beyliğine Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper seçildi. 40 bin lirayla beyliği alan Alper, "Bizler sofrası geniş insanlarız. Yörük-Türkmen şenliği önümüzdeki yıl daha geniş yapılacak" dedi.
Hırvatistan'dan gelen Nur Sısak Halk Oyunları Ekibi gösteri sunarken, şölen alanını dolduran binlerce Yörük, sanatçıların seslendirdiği türkülerle akşam geç saatlere kadar oynadı.
Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Aydın Akman, "Dünyada ve ülkemizde barış ve kardeşliğe, diyalog ve hoşgörüye çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Kardeşliğini pekiştirmek, yöremiz insanlarını bir araya getirmek, yörük-Türkmen örf ve adetlerini insanlara göstermek istiyoruz. Bu şölende sadece eğlenmeyi değil, yöremizin değerlerini göstermek istedik" dedi.