TEZ-Koop-İş, İzmir Tesco Kipa'da yetki aldı

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-Koop-İş), İzmir'deki Tesco Kipa alişveriş merkezinde yetki aldığın

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-Koop-İş), İzmir'deki Tesco Kipa alişveriş merkezinde yetki aldığını bir basın toplantısıyla açıkladı. Sendika Genel Başkanı Gürsel Doğru, "Yetkiyi, toplu sözleşmeyle taçlandıracağız." dedi.

TEZ-Koop-İş İzmir Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Doğru, 2004 yılından bu yana işverenin itiraz ettiğini söyledi. Yine itiraz gelirse bu defa farklı eylemler yapacaklarını belirten Genel Başkan Doğru, Tesco Kipa yetkililerinin itiraz etmemeleri beklediklerini kaydetti. Sendikaya üç yıl içinde 4 bin 678 üye kaydettiklerini ifade eden Gürsel Doğru, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, 7 bin 644 kişinin çalıştığı işyerinde 3 bin 922 kişinin sendika üyesi tespit ettiğini açıklayarak, "Burası bizim için önemli, çünkü 2004 yılında da yetkiyi almıştık. İşveren itiraz edince süreç uzadı. Geçen cuma günü bize tebligat yapıldı. Altı gün içinde itiraz edilebiliyor fakat umut ediyoruz ki itiraz edilmez." şeklinde konuştu.