Tematik Üniversiteler Geliyor Çaycuma

YÖK Başkanı Prof.

  YÖK Başkanı Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan , " Kurulacak 7 üniversitenin özelliği , onların sadece lisans üstü eğitim verecek olmalarıdır " dedi .
Prof Dr . Özcan , Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Çaycuma Kampüsü ' nde yaptırılan Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi ' nin temel atma töreni ve Çaycuma Meslek Yüksekokulu Spor Salonu ' nun açılışında yaptığı konuşmada , tesis ve bazen okul yapmanın yeterli olmayabileceğinden , bir şekilde fark yaratılmasının gerektiğini söyledi .

-TEMATİK ÜNİVERSİTELER-

Son zamanlarda Türkiye ' de ' Tematik üniversiteler ' dedikleri belli konulara odaklanmış üniversiteler üzerine çalıştıklarını belirten Özcan , şöyle devam etti :
" Kurulacak 7 üniversitenin bu anlamda özelliği , onların sadece lisans üstü eğitim verecek olmalarıdır . Yeni açılan üniversitelerimize öğretim üyesi yetiştirebilmek için böyle yola başvurduk . Onların hepsi belirli konularda ve alanlarda farklı olmak şartı ile sadece lisans üstü ve doktora eğitimi verecekler . İhtiyaç duyan üniversitelerimize , bu okuldan mezun olan öğrencilerimizi yollayacağız . "
Zonguldak Valisi Erdal Ata da , Türkiye ' nin en önemli sorunlarının başında eğitimle ilgili sorunların geldiğini , bunun çözümü için de devletin elinden gelen her türlü gayreti sarf ettiğini söyledi .
Özcan , salonda bulunan potaya yaptığı atışı baskete çevirdi .
Daha sonra ise butona basılarak araştırma merkezinin temelini atıldı , kurban kesildi .
05 . 07 . 2010 17 : 01 : 26