'Quaresma'dan mucize beklemeyin'

Beşiktaş'ın deneyimli savunma oyuncusu İbrahim Toraman, her şeyi Quaresma'dan beklemenin yanlış olacağını belirterek, 'bu tutum onu baskı altına da almış olur' dedi.

Beşiktaş'ın deneyimli savunma oyuncusu İbrahim Toraman, her şeyi Quaresma'dan beklemenin yanlış olacağını belirterek, "bu tutum onu baskı altına da almış olur" dedi. Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi Avusturya'nın Salzburg kentinin St. Jonann bölgesinde gerçekleştirdiği hazırlık kampının yedinci gününde, siyah-beyazlı takımın kaptanlarından İbrahim Toraman basın mensuplarının karşısına çıktı.

İbrahim, kampın çok yoğun geçtiğini belirterek "her şey iyi, biz de oyuncular olarak iyi durumdayız. Hocamız herkesi görmek istiyor. Önümüzdeki birkaç günden sonra her şey daha yerine oturacak" dedi.

Schuster'in savunma oyuncularından istekleri olduğunu belirten Toraman, "yeni teknik direktörümüz Bernd Schuster'in antrenmanlarda gösterdiklerini hazırlık maçında sahaya yansıtmaya çalıştık. Daha yolun başındayız. Schuster defans oyuncularının da oyuna direkt katkı yapıp, oyunu kurmalarını istiyor" dedi.

"Alışma sürecini aşınca ortaya çok başarılı olacağımız bir sistem çıkacağına eminim" diyen Toraman, iyi bir defans kurgusu ile gol yemeden rakip sahada sürekli gol arayan bir takım oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Yeni transfer Ricardo Quaresma'nın çok yetenekli olduğunu belirten Toraman, "hep pozitif enerji vermeye çalışıyor. Bence Quaresma'dan tek başına çok büyük işler yapmasını beklemek yanlış olur.  Ayrıca bu tutum onu baskı altına da almış olur. Biz hep beraber başarılı olmaya çalışacağız" dedi.

Avrupa'dan görüştüğü takımlar olduğunu ancak Beşiktaş'ta kaldığını ifade eden 29 yaşındaki savunma oyuncusu, "burada çok başarılı olmaya devam edip, daha uzun yıllar Beşiktaş formasını giymek istiyorum. Kulübü ve bu camiayı çok seviyorum. Beşiktaş'ın tarihine adımı yazdırıp bu kulübün unutulmaz futbolcularından biri olmak istiyorum" diye konuştu.

CNN Türk