Maraş Önerisine Yalanlama Ankara

AB Genel Sekreterliği (ABGS), Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Dimitris Hristofyas arasında, bugünkü Yunan ve Rum basın-yayın organlarında yer verildiği şekilde Brüksel'de herhangi bir görüşmenin olmadığını bildirdi.

  AB Genel Sekreterliği ( ABGS ) , Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ( GKRY ) lideri Dimitris Hristofyas arasında , bugünkü Yunan ve Rum basın-yayın organlarında yer verildiği şekilde Brüksel ' de herhangi bir görüşmenin olmadığını bildirdi .
ABGS , konuya ilişkin yaptığı açıklamada , " Hristofyas ' ın Astra Televizyonuna yaptığı belirtilen ve Maraş ' a karşılık Türkiye ' nin bazı AB müzakere başlıklarının açılmasına onay verebilecekleri mesajını Sayın Bağış aracılığıyla Ankara ' ya ilettiği yolundaki açıklama ile , bu konuyla bağlantılı olarak Yunan ve Kıbrıs Rum basın ve yayın organlarında yer verilen diğer haberler tamamen gerçek dışı ve uydurmadır " denildi .
Açıklamada , Hristofyas ' ın muhatabının KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğu ve iki lider arasında kapsamlı çözüm müzakerelerinin doğrudan görüşmeler yoluyla devam etmekte olduğu kaydedildi .
05 . 07 . 2010 16 : 05 : 13