Hes Özelleştirmelerine Onay Ankara

Rekabet Kurulu, Elektrik Üretim Anonim Şirketine (EÜAŞ) ait, 18 grup olarak özelleştirme ihalesi yapılan hidroelektrik (HES) santrallerinin devredilmesine izin verdi.

  Rekabet Kurulu , Elektrik Üretim Anonim Şirketine ( EÜAŞ ) ait , 18 grup olarak özelleştirme ihalesi yapılan hidroelektrik ( HES ) santrallerinin devredilmesine izin verdi .
Rekabet Kurulu ' nun 5 Temmuz tarihli kararına göre , Kurul , söz konusu HES ' lerin özelleştirme ihalelerinde en yüksek 3 teklifi veren şirketten herhangi biri tarafından devralınması işleminin , 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 7 . maddesi ve 1998/4 sayılı Tebliğ kapsamında olduğuna , ancak aynı tebliğin 5 . maddesinde öngörülen pazar payları ve ciro eşiklerinin aşılmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar verdi .
Kurul , Kayaköy , Kovada 1 ve Kovada 2 , Devre , İvriz HES ' lerinin özelleştirme ihalelerinde en yüksek 3 teklif sahibinden biri olan ' Batıçim Enerji Elektrik Üretim A . Ş . ' tarafından devralınması işleminin ise izne tabi olduğuna , bununla birlikte muhtemel devralma işlemi sonucunda , ilgili pazarda hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi .
05 . 07 . 2010 12 : 27 : 48