Gül, Otunbayeva İle Görüştü Astana

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile yaptığı görüşmede, Kırgızistan'da siyasal sistemin oturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün , Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile yaptığı görüşmede , Kırgızistan ' da siyasal sistemin oturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi .
Gül ve Otunbayeva , Astana ' nın kuruluş yıl dönümü ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in 70 . yaş günü kutlamalarına katılmak üzere bulundukları Astana ' da bugün bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirmişlerdi .
Alınan bilgiye göre Gül , Cumhurbaşkanı olmasından sonra ilk kez bir araya geldiği Otunbayeva ' yı tebrik etti .
Kırgızistan ' da yaşanan sürecin değerlendirildiği görüşmede , Cumhurbaşkanı Gül , ülkedeki siyasal sistemin oturmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken , meşru bir yönetimin ortaya çıkmasının önemini vurguladı .
Görüşmede , Kırgızistan ' da yaşanan kötü olaylardan sonra yeniden güvene dayalı bir ortam sağlanmasının olumlu olduğunun altını çizen Gül , Türkiye ' nin destek ve yardımlarının süreceğini belirtti .
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Otunbayeva da ülkesinde yaşanan süreçle ilgili olarak Gül ile görüşlerini paylaştı ve Türkiye ' nin desteklerinden dolayı Gül ' e teşekkür etti .
Otunbayeva , Türkiye ile iyi ilişkilerin sürmesinden duyduğu memnuniyeti de iletti .
05 . 07 . 2010 16 : 45 : 59