Gazipaşa'da yüksek okulda bu yıl tek bölüme izin çıktı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Antalya Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) ilk yılında tek bölüme izin verdi.

MYO Müdürü D

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Antalya Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) ilk yılında tek bölüme izin verdi.

MYO Müdürü Doç. Dr. Ufuk Durna, açıklamasında, meslek yüksek okulunda bu yıl sadece, 50 öğrenci kontenjanlı Turizm İşletme Bölümü'nün açılacağını ve tercih formlarında yerini alacağını bildirdi.

Gazipaşa'ya gelerek Kaymakam Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'le kaymakamlık makamında bir araya gelen MYO Müdürü Doç. Dr. Ufuk Durna, 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılacak okul ile ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini bildirdi.

Durna, "Meslek Yüksek Okuluna müdür olarak atanmamın akabinde ilçeye gelerek, kaymakamımız Muhittin Pamuk ile okulu gezdikten sonra Gazipaşa ilçesi için araştırmalar yaptım. Bu bölgede açılmasında ve Gazipaşa halkına faydası olacak Seracılık, Tarla Bitkileri ve Ziraat ile Turizm İşletme bölümleri ile alakalı 70-80 sayfalık bir rapor hazırlayarak YÖK'e sunduk. Ancak YÖK'ten sadece turizm işletmecilik bölümüne izin çıktı. Diğer bölümlerle ilgili herhangi bir onay alınmadığından, ilk yılda sadece bu bölüm ile başlayacağız. Bu da bizim için çok önemli, başlamak ile belli bir yol kat etmiş olduk." dedi.