Felakete 'Balina' Çözümü Londra

Meksika Körfezi'ndeki petrol felaketinin, BP şirketine maliyeti 3,12 milyar doları buldu.

  Meksika Körfezi ' ndeki petrol felaketinin , BP şirketine maliyeti 3 , 12 milyar doları buldu . Körfezdeki suyu temizlemek için " Balina " adlı Tayvan bandıralı dev bir tanker denenecek .
Şirketten yapılan açıklamada , petrol akışını önleme ve körfezi temizleme çalışmalarının yanı sıra 147 milyon dolarlık tazminat ödemelerinin de bu rakamın içinde olduğu belirtildi . BP ayrıca , maliyetin daha da artacağı tahmininde bulundu .
İngiliz petrol şirketi yürüttüğü temizlik operasyonuna 44 bin 500 kişinin katıldığını bildirirken , petrol akışının durdurulması için yeni yöntem arayışını sürdürüyor .
Şirketin işlettiği platformda 20 Nisanda meydana gelen ve 11 kişinin ölümüne yol açan patlamanın ardından iki gün sonra başlayan ve körfezde çevre felaketine neden olan petrol akışıyla , günde yaklaşık 100 bin varil ham petrol suya karışıyor .
Çevre felaketinin yaşandığı Nisan ayından bu yana BP ' nin hisseleri yarıdan fazla değer kaybetti .

- " BALİNA " ÇÖZÜMÜ-

Bu arada , " Balina " adlı Tayvan bandıralı dev bir tankerin Meksika Körfezi ' ndeki suyu temizlemede deneneceği belirtiliyor .
İngiliz basınında yer alan haberlere göre , dev tanker petrolü suyu çekip temizleyecek ve tekrar körfeze bırakacak .
Halen test aşamasında olduğu ve bu hafta içinde uygulamaya geçilmesi beklenen tankerle , günde 21 milyon galon su temizlenebilecek .
05 . 07 . 2010 11 : 17 : 13