Eski Mezunlar Demirci'de Buluştu

Manisa'nın Demirci ilçesinde 1967 yılından bugüne mezun olan Öğretmen Okulu ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Eğitim Fakültesi mezunları, bir zamanlar öğrenci oldukları okulda bir araya gelerek hasret giderdiler

Eski Mezunlar Demirci'de Buluştu
Manisa'nın Demirci ilçesinde 1967 yılından bugüne mezun olan Öğretmen Okulu ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Eğitim Fakültesi mezunları, bir zamanlar öğrenci oldukları okulda bir araya gelerek hasret giderdiler.
Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen mezunlar gününde geçen yıla göre katılımın az olduğu görüldü. Etkinliğe eski mezunların yanı sıra Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı İhsan Temel, CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı ve öğretim görevlileri katıldı. Bir zamanların öğrencileri bu günün eğitim ordusunda yer alan öğretmenler, kendilerini yetiştiren öğretmenleri ile buluşarak hem hasret giderdiler, hem de o günkü eğitim sistemi ile bugün okullarda verilen eğitim sistemini kıyaslama imkanı buldular. CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi bahçesine hatıra fidanı diken eski mezunlar, bu anı ölümsüzleştirmek adına bol bol fotoğraf çektirdiler. Mezunlar gününe eski mezunlardan Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel de katıldı. Temel konuşmasında, "Mezun olan arkadaşların bir araya gelerek hasret gidermelerinin yanın da bu buluşmalar, bizim bugün sahip olduğumuz konuma gelmemizde önemli bir yere sahip olan okulumuza vefa borcumuzdur. Bu konuda bu okuldan mezun olan tüm mezunlarımızı bundan sonraki yıllarda ki mezunlar gününe katılmaları tek dileğimiz." dedi.
Duygusal anların yaşandığı mezunlar gününde, akşam yemeğini Hisar kaplıcalarında yiyen mezunlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar hem eğlendiler hem de eski günlerini yad ettiler. Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci'de ki mezunlar günü etkinliğine ilk defa katıldığını belirterek ülkeye sahip çıkma, ülkeyi daha da çağdaşlaştırma ve bilimin daha öne çıkarılmasını sağlamanın bu ilçede mezun olan tüm öğrencilerin de görevleri olduğunu ve birbirini görmeyen insanların yıllar sonra bir araya gelmesinin büyük mutluluk olduğunu bu etkinliğin daha da genişleterek geleneksel bir hale getirilmesi için çalışmaların yapılacağını kaydetti.