Eruhlu Kız Öğrenciler Avrupa'dan Döndüler

Siirt'in Eruh ilçesinde çocuk gelişimi eğitimi gören 24 kız öğrenci alanlarında mesleki eğitim almak için gittikleri Almanya'nın Augsburg şehrinden döndüler.

Eruhlu Kız Öğrenciler Avrupa'dan Döndüler
Eruh Çok Programlı Lisesi tarafından Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri çerçevesinde hazırlanan ''Çocuk Gelişiminde El Yapımı Materyallerin Kullanımı ''projesi kapsamında okula devam eden çocuk gelişimi alanı erken çocukluk dalı 12 ve 11. sınıf öğrencilerinden 24 kız, alanlarında mesleki eğitim almak için gittikleri Almanya'nın Augsburg şehrinden döndüler.
İlçede bu tür bir proje faaliyetinin ilk defa uygulanmış olması hem katılımcı öğrencileri hem de ailelerini mutlu etti. Almanya'da öğrenciler gruplar halinde staj ve inceleme gezileri imkanına sahip oldu. Ayrıca öğrencilere alanları ile ilgili seminerler düzenlendi. Projede sosyal ve kültürel faaliyetlere de yer veridi. Öğrenciler için bovling turnuvası düzenlendi,öğrenciler sirk ve sonrasında lunaparka götürüldü. Avusturya'nın Salzburg şehrine yapılan geziyle de öğrenciler ikinci bir ülkeyi ve bu
ülkenin yaşam tarzını yakından görebilme ve birden fazla Avrupa şehrini görme şansına sahip oldu. Münih Müzesi, BMW Tesisleri ile küçük ölçekteki müzeler gezildi. Öğrenciler, kendilerine böyle bir imkanın sunulmasını sağlayan Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran'a ve Ulusal Ajans'a teşekkür ettiklerini dile getirdi.