Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a görüşme şartı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi için gereken şartları sıraladı.

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a görüşme şartı
MHP Lideri, "Erdoğan önce ABD, Irak'ın kuzeyi, Öcalan ve PKK ile ilişkilerini netleştirsin, açılımı terk edip pişmanlık göstersin, yanlışlarını itiraf etsin, ondan sonra görüşürüz" dedi. Geçen haftanın en çok konuşulan konularından biri de olası liderler buluşmasıydı... Cumhurbaşkanı tartışmalarıyla çıkmaza giren süreç, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye soruldu. Bahçeli ise Başbakan'a görüşme şartı koydu. MHP Lideri, "Erdoğan önce ABD, Irak'ın kuzeyi, Öcalan ve PKK ile ilişkilerini netleştirsin, açılımı terk edip pişmanlık göstersin, yanlışlarını itiraf etsin, ondan sonra görüşürüz" dedi. MHP Lideri Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun gittiği sınır bölgesini ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin soruları da yanıtladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Malatya'da, partisinin bölge istişare toplantısındaydı. Toplantıda gündeme terör konusunda yapılması planlanan görüşmeler de geldi. Geçen hafta Başbakanla biraraya gelmeyeceğini kesin bir dille söyleyen Bahçeli, bu kez de şartlarını sıraladı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN GELİŞMELERİNİ, BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GEÇMİŞTE KENDİSİNE DOĞRUDAN TESİR EDEN ÜÇ MİHRAKLA KURACAĞI İLİŞKİLERİN ŞEKLİ, YÖNÜ VE DOZU BELİRLEYECEKTİR. BUNLARDAN BİRİNCİSİ ABD İLE OLAN İLİŞKİLERİ VE TESLİMİYETİN
SEVİYESİDİR. İKİNCİSİ IRAK YÖNETİMİ VE KUZEY IRAK'TAKİ AŞİRET REİSLERİYLE MÜNASEBETİ VE DURUŞUDUR. ÜÇÜNCÜSÜ İLE İMRALI CANİSİ VE PKK İLE YÜRÜTTÜĞÜ TEMASLAR VE GİZLİ İTTİFAKIN ALACAĞI ŞEKİLDİR. BUNLARA İLAVE OLARAK, AÇILIM ADI VERİLEN YIKIMINDAN HANGİ HIZLA DÖNECEĞİ, PİŞMAN OLUP OLMAYACAĞINA DAİR AÇIKLAMALARI DA KUŞKUSUZ Kİ SÜRECİ BELİRLEYECEKTİR."

Bahçeli terörün geldiği noktadan da Başbakan Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

" YEDİ BUÇUK YILI AŞAN SÜREDİR ÜLKE YÖNETİMİNDE OLAN BAŞBAKAN VE PARTİSİ BUGÜNE KADAR 'TERÖRLE MÜCADELE' İLE 'TERÖRLE MÜZAKERE' ARASINDA SÜREKLİ GİDİP
GELMİŞTİR. BU SÜRE İÇİNDE ŞARTLARA VE ESEN RÜZGARA GÖRE YER DEĞİŞTİRMİŞ VE BU HAYATİ KONUDA NEREDE DURACAĞINI BİR TÜRLÜ NETLEŞTİREMEMİŞTİR. BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BU TARİHİ SAPMASI VE AFFEDİLMEZ TERCİHİ SONUCUNDA PKK, DEVLETLE PAZARLIK YAPMAK VE İMRALI CANİSİ İSE MUHATAP KABUL EDİLMEK İÇİN HİÇ BEKLEMEDİĞİ BİR FIRSAT YAKALAMIŞ VE BUNU ÖZELLİKLE SON BİR YILDA ACIMASIZCA KULLANMIŞTIR. BAŞBAKAN'IN DEVAMLI OLARAK SÖZÜNÜ ETTİĞİ SÖZDE FIRSAT, İŞTE PKK'NIN KULLANDIĞI BU TARİHİ FIRSATTIR, KANLI EYLEMLERLE DE KULLANMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

Türkiye'nin bu yapılanlarla "hasta ve sorunlu" bir ülke konumuna düşürüldüğünü söyleyen Bahçeli, milletin geleceği için bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Bahçeli'ye Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe ziyaretinin ardından yaşanan çömelme tartışmaları da soruldu.

" BU TARTIŞMALAR TÜRK MİLLETİNE YAKIŞMAYAN TARTIŞMALARDIR. ORAYA GİTMEK İSTEYEN AYAKTA DA DURABİLİR, ÇÖMELİR DE DAHA DA DİK DURABİLİR. BU KONUYU TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE BULUNDURARAK BAZI SİYASİ PARTİLERE PRİM TAŞIMANIN HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOKTUR"

MHP Lideri kensinin bölgeye gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine ise, "bize teklif yapıldı ama gitmeyeceğiz" dedi.