'Çömelme' polemiği boya takıldı

BAŞBAKAN Erdoğan'ın Gediktepe siperinde çömelmiş fotoğrafının ardından siper...



BAŞBAKAN Erdoğan'ın Gediktepe siperinde çömelmiş fotoğrafının ardından siperde 'ayakta' poz veren CHP liderine yönelik eleştireler dün de sürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in 'Cesur olmakla ahmak olmayı karıştırmamak lazım' açıklamasının ardından dün de AK Parti cephesinden eleştiri yağdı.
Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Başbakan'ın oturmuş hali, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkmış halinden çok daha yerindendir, çok daha anlamlıdır'' dedi.
Bakan Çelik, partisinin Artvin'in Yusufeli İlçesi başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın siperde çömelmesine ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: 'Çok basit değerlendirmeler yapılıyor.  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, orada hayatlarını kaybeden şehitlerimizin anısına ve Mehmetçiğimize moral vermek için oraya gidiyor. Orada inisiyatif Başbakan'da değildir. Orada belki Genelkurmay Başkanı'nda da değildir. Eğer orada sipere yatmak gerekiyorsa ki yatmanız gerekiyor. Ayakta durmanız gerekiyorsa ayakta durursunuz.' Çelik, şöyle devam etti: 'Başbakan'ın oturmuş hali, Sayın
Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkmış halinden çok daha yerindendir, çok daha anlamlıdır. Yani Başbakan'ın oturmuş hali bile Sayın Kılıçdaroğlu'nun boyundan
yüksektir. Onun için bu işler böyle politik malzeme yapılacak işler değildir.'
BOYU KADAR         
Hükümet cephesinden en sert açıklamalardan biri Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. Eroğlu, Bilecik'te Kılıçdaroğlu'nun Şırnak'taki karakol ziyaretini, 'Bir kere Sayın Başbakanımız oraya aniden gitti. Hazırlıklı olarak gitmek ve boyu kadar siperin arkasında durmak... Takdiri vatandaşlara bırakıyorum'' şeklinde değerlendirdi.
KASKET TAKMAKLA OLMAZ
Sİper tartışmasına katılan bakanlardan biri de Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu. Akdağ, İstanbul'da ''Halkçılığının da sadece adında kaldığını göstermektedir. Çok net konuşuyorum, kasket takmakla falan halkçılık olmaz. Yahut da 'siperde ayakta duracağım' demekle halka bir hizmet edemezsiniz. Bunlar popülist yaklaşımlardır'' dedi.
Akşam