Brezilya Dunga'nın işine son verdi

Brezilya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Dunga'nın işine son verdi.

Brezilya Dunga'nın işine son verdi
Brezilya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Dunga'nın işine son verdi.
2010 Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Brezilya'da Dunga dönemi sona erdi.

Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), çeyrek finaldeki 2-1'lik Hollanda yenilgisinden sonra görevi bırakmayı düşündüğünü açıklayan Dunga'nın işine son verdiğini ve yeni teknik direktörü bu ay sonuna kadar belirleyeceğini duyurdu.

Corinthians teknik direktörü Mano Menezes, geçtiğimiz sezon Milan'ı çalıştıran Leonardo ve milli takımın eski teknik direktörü Wanderley Luxemburgo ismi geçen adaylar.

Brezilya'yı 2002'deki beşinci ve son dünya şampiyonluğuna taşıyan Luiz Felipe Scolari, Palmeiras'taki görevi nedeniyle milli takımda çalışmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

1994'te dünya şampiyonluğuna ulaşan Brezilya milli takımının kaptanlığını yapan Dunga, teknik direktörlük deneyimine sahip olmamasına rağmen 2006 ylında Carlos Alberto Parreira'nın yerine milli takımın başına getirildi.

Brezilya'nın göze hoş gelen geleneksel futbol anlayışını terk ederek savunmayı ön planda tutan ve kontra ataklara dayalı bir sistem yerleştiren Dunga, özellikle ülke medyası tarafından yoğun şekilde eleştiriliyordu.


CNN Türk