Başbakan Erdoğan 'Yılın Adamı' Seçildi Ramallah

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı Şeria'nın merkezi konumundaki Ramallah'ta bulunan bir akademi tarafından "yılın adamı" seçildi.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Batı Şeria ' nın merkezi konumundaki Ramallah ' ta bulunan bir akademi tarafından " yılın adamı " seçildi .
" Modern Akademi " adlı yüksek okulun mütevelli heyeti , Başbakan Erdoğan ' a nadir bir armağan gönderiyor : Kudüs Eski Kent ' te Haremüşşerif içindeki Kubbetüssahra Camii ' nin 1904 yılında değiştirilen kubbesinden altın kaplama orijinal parça Erdoğan ' a hediye edilecek .
Okulun mütevelli heyeti başkanı Dr . Hüseyin Şiyuhi , " Erdoğan çok cesur bir lider ve Filistin halkı ile davası için yaptıklarıyla bu ödülü fazlasıyla hak ediyor . Erdoğan ' ı çok seviyoruz " dedi .
Erdoğan ' ı " yılın adamı " seçen mütevelli heyetinin hediye ettiği altın kaplama parça , 1904 yılında Ürdün Kralı Abdullah ' ın caminin kubbesini yenilerken eski kubbeden saklanan ve İslam dünyasının ileri gelenlerine hediye edilen parçalardan biri .

- " ASLA UNUTMAYACAĞIZ " -

Şiyuhi , okulun mezuniyet töreninde , Erdoğan ' ın Filistin halkının sorunlarının çözümü için çok önemli şeyler yaptığını , Filistinlilerin insani hakları için çaba gösterdiğini , özellikle Gazze ' ye 1 , 5 yıl kadar önce düzenlediği saldırı nedeniyle İsrail ' e karşı durduğunu ve Gazze ' ye ambargonun kaldırılmasına yönelik önemli destek verdiğini belirtti . Şiyuhi , " Bütün bunları asla unutmayacağız " dedi .
Erdoğan ' ı " yılın adamı " olarak seçmelerinin Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından da çok olumlu karşılanıp onaylandığını ifade eden Şiyuhi ' nin verdiği bilgiye göre , aynı ödül daha önce Filistin ' deki şehitlerin emiri olarak tanımlanan El Fetih ' in önde gelen liderlerinden Halil El Vezir ( Ebu Cihad ) , Filistin Başbakanı Selam Feyyad ve Katar Emiri Mozah Bint Nasır Almusnad ' a verildi .

05 . 07 . 2010 12 : 08 : 04