Babacan: 'Enflasyon Hedeflerle Uyumlu' Ankara

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Gelişmeler temel enflasyon göstergelerinin orta vadeli hedeflerle uyumlu seyrettiğini göstermektedir" dedi.

  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , " Gelişmeler temel enflasyon göstergelerinin orta vadeli hedeflerle uyumlu seyrettiğini göstermektedir " dedi .
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin sorularını yanıtladı .
Türkiye ekonomisinde güçlü bir iç talep performansının olduğunu vurgulayan Babacan , ekonomik büyüme hızının yanı sıra fiyatlardaki düşüşe dikkat çekerek , şunları söyledi :
" Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verileri , enflasyondaki düşüş eğiliminin devam ettiğini göstermektedir . Haziran ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0 , 56 oranında gerilemiş , böylece yıllık tüketici fiyatları enflasyonu Mayıs ayındaki yüzde 9 , 1 oranındaki seviyesinden 0 , 73 puan düşerek , yüzde 8 , 37 olarak gerçekleşmiştir .
Türkiye ekonomisi 2010 yılında bir yandan güçlü bir iç talep performansı ve öngörülenin üzerinde bir büyüme hızı yakalarken , diğer yandan enflasyon da düşmektedir . Bu son derece olumlu bir gelişmedir .
Haziran ayında , enerji , işlenmemiş gıda , alkollü içecekler ve tütün ürünleri ile altını dışlayan H tanımlı yıllık çekirdek enflasyonunun 0 , 44 puan düşerek yüzde 4 , 56 oranına , H tanımlı endeksten işlenmiş gıda ürünleri çıkarılarak elde edilen I tanımlı çekirdek enflasyon göstergesinin ise 0 , 51 puan düşerek yüzde 4 , 95 oranına gerilemesi de oldukça olumlu bir gelişmedir . "
Çekirdek enflasyon dahil tüm enflasyon verilerinde düşüş olduğunun altını çizen Babacan , " Bu gelişmeler temel enflasyon göstergelerinin orta vadeli hedeflerle uyumlu seyrettiğini göstermektedir " şeklinde konuştu .

05 . 07 . 2010 14 : 29 : 55