WIMBLEDON AŞIGI - SPOR

Serena, finalde Zvonareva’yı 2-0 mağlup edip mutlu sona ulaştı.

 

Serena , finalde Zvonareva’yı 2-0 mağlup edip mutlu sona ulaştı .

Kariyerindeki 4’üncü Wimbledon , toplamda 13 . Grand Slam zaferini elde eden ABD’li raket rakibini 6-3 ve 6-2’lik setlerle yenerken , 1 milyon sterlinlik dev para ödülünü kapt .

Wimbledon’un kraliçesi Serena Williams . . ABD’li raket finalde Rus Vera Zvonareva’yı 6-3 , 6-2’lik setlerle devirip , şampiyonluğa ulaştı . Geçen yıl da Wimbledon’da zafer yaşayan Serena kariyerinde 4 . kez dev şampiyonada mutlu sona ulaştı . ABD’li raket , toplamda 13 milyon 725 bin sterlin ödülün dağıtıldığı turnuvada 1 milyon sterlin kazandı .

ZVONAREVA DA İLK YAŞADI

1 numaralı seribaşı Serena Williams , bu yıl duble Grand Slam zaferine de ulaşmış oldu . Amerikalı raket sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ta da kupa sevinci yaşamıştı . Kariyerinde 13 . kez Grand Slam zaferini yaşayan Serena Williams’ın Rus rakibi Vera Zvonareva da kariyerinde ilk Grand Slam finalini oynama şerefini yaşadı .

ŞİMDİ SIRADA ABD AÇIK VAR

15 bin kişinin önünde büyük bir zafere imza atan Serena Williams , gözünü ABD Açık’a dikti . Bu sezon 3 Grand Slam’dan 2’sini şampiyonlukla tamamlayan yıldız raket sezonun 4’üncü önemli organizasyonu ABD Açık’ta da zaferi hedeflediğini söyledi . Zvonerava da güçlü rakibi karşısında elinden gelen en iyi mücadeleyi sergilediğini belirterek , “En azından ilk defa final oynadım” dedi .


Star Gazete