Vali Karaloğlu Okul İnşaatlarını Denetledi

Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl içinde 9 lise ve 900 kişilik 4 adet pansiyonun daha hizmete gireceğini belirterek, 'Kırsalda ben okulu bitirip de okumak istiyorum, fakat merkezde kalacak yerim yok' diyen kız ve erkeklerin bu imkanlardan faydalanacağını söyledi

Vali Karaloğlu Okul İnşaatlarını Denetledi
  Van Valisi Münir Karaloğlu , bu yıl içinde 9 lise ve 900 kişilik 4 adet pansiyonun daha hizmete gireceğini belirterek , ' Kırsalda ben okulu bitirip de okumak istiyorum , fakat merkezde kalacak yerim yok ' diyen kız ve erkeklerin bu imkanlardan faydalanacağını söyledi .
Vali Münir Karaloğlu , beraberinde yardımcısı Halil Berk , Bayındırlık ve İskan Müdürü Burhan Eres ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte Van merkezde yapımı devam eden 9 lise , 1 ilköğretim okulu , 1 spor salonu ve 4 adet pansiyon , bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi ( BSRM ) ile toplum merkezi inşaatlarını denetledi . Vali Karaloğlu , bürokratlarıyla birlikte sırayla Özalp karayolu üzerinde bulunan 24 derslikli ilköğretim okulu , Vanlı işadamı Fevzi Şengül ' ün yaptırdığı Halide Edip Adıvar Kız Meslek Lisesi öğrenci pansiyonu , Kalecik Endüstri Meslek Lisesi , personel lojmanı , Erciş yolu üzerinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi , spor lisesi , kapalı spor salonu , öğrenci pansiyonu , Vanlı işadamı Ahmet Yurtsever ' in Selimbey Mahallesi ' nde yaptırdığı Kız Meslek Lisesi , Eminpaşa Mahallesi ' ndeki Ticaret Meslek Lisesi , Hacıbekir Mahallesi ' ndeki Vangölü Endüstri Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonu , Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasındaki Sağlık Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonu , Şerefiye Mahallesi ' ndeki Kız Meslek Lisesi , RTÜK Bölge Müdürlüğü arazisi üzerinde bulunan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ( BSRM ) ile Sebze Hali karşısındaki toplum merkezi ' ni denetledi . İşçilik ve malzeme kalitesi noktasında yüklenici firma yetkililerini uyaran Vali Karaloğlu , özellikle okul ve pansiyonların yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesini istedi .
Yaklaşık 6 saat süren inşaat denetimleri sonrası bir açıklama yapan Vali Karaloğlu , kamunun son yılardaki önemli yatırımlarına dikkat çekti . Van merkezdeki ilköğretim okullarında fiziki anlamda bir sorunun olmadığını belirten Karaloğlu , ancak köylerde ek derslikler konusundaki eksikliklerin devam ettiğini , bu sorunu da gidermeye çalıştıklarını kaydetti . Fiziki gelişmelere paralel olarak Van ' ın orta öğretimdeki çağ nüfusunun okullaşma oranında sıkıntıların devam ettiğini anımsatan Karaloğlu , inşaatı devam eden 9 adet lisenin hizmete girmesiyle birlikte önümüzdeki yıldan itibaren hedefe ulaşılacağını belirtti . Van ' da meslek liseleri sayılarını artırmak istediklerini ifade eden Karaloğlu , " Çocuklarımızı ağırlıklı olarak bir meslek sahibi olsunlar diye meslek liselerine gitmelerini arzu ediyoruz . Özellikle kırsal kesimde ilköğretimi bitirip de ' ben okumak istiyorum . Fakat merkezde kalacak yerim yok ' diyen kız ve erkek öğrencilerimiz için yeni yapılan Kız Meslek Lisesi , Endüstri Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi pansiyonları bu yıl çocuklarımızın okumaları için iyi bir imkan . O çocuklarımızın velileri mutlaka milli eğitim müdürlüğümüzle işbirliği yapsınlar . Onların hepsini alabilecek kadar pansiyonu yetiştirmeye çalışıyoruz " dedi .
Şu anda kamunun Van ' da çok ciddi bir yatırımının olduğunu , bunların mimarının da Vanlı eski Milli Eğitim Bakanı Doç . Dr . Hüseyin Çelik olduğunu anımsatan Karaloğlu , " Aynı yıl içinde 9 tane lisenin yapılıyor olması Van için bir şans . Bu şansıda sağlayan bir önceki dönemin Milli Eğitim Bakanımızın Vanlı olmasıdır . Sayın bakanımızın daha önceki hizmetlerde olduğu gibi bunda da çok büyük katkısı var . Ben de Van halkı adına sayın bakanımıza teşekkür ediyorum . Büyük emekleri var . O emekler inşallah bu yıl meyvesini verecek . Daha çok çocuğumuz ilköğretimden sonra ortaöğretime devam edecek . Daha çok çocuğumuz kırsaldan şehir merkezine gelip pansiyonlarda kalarak okuma şansı bulacak . Biz de bu inşaatları sıkı bir denetimle takip ederek inşallah onları eylül ayına yetiştirmeyi planlıyoruz " dedi .
Vali Karaloğlu , bu arada mahallelerde çıktığı inşaat denetimlerinde de gördüğü çocukları yanına çağırarak önce okumaları için tavsiyelerde bulundu , ardından da çikolata ve oyuncak dağıttı .