'Tarihe Yolculuk' Turları Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından "Tarihe Yolculuk" adı altında Kültepe Kaniş-Karum'a düzenlenen kültür turları başladı.

'Tarihe Yolculuk' Turları Başladı
  Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında üç yıldır düzenlenen geziye katılan tarih tutkunları , uzman tarihçilerden oluşan rehberler eşliğinde Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesini gezerek , bölgede medeniyet kurmuş kavimlerin sosyal ve kültürel yaşamları ile ekonomileri hakkında bilgi edinme fırsatı buldular .
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan düzenlenen kültür turları hakkında yaptığı açıklamada , Kayseri ' nin 6 bin yıllık geçmişi ile pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığının ve önemli bir tarihsel zenginliğe sahip olduğunun altını çizerek , " Sahip olduğumuz bu zenginliklerinden birisi de Kültepe Kaniş-Karum ' dur . Anadolu insanının yazı ile tanıştığı ilk yer olan Kültepe , bu coğrafyada yapılacak arkeolojik çalışmalar için bir mihenk noktası olma özelliği taşıyor . Aynı zamanda Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanı da olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki bu bölgeye büyük önem veriyor . İşte böylesine önemli bir tarih merkezini vatandaşlarımıza daha yakından tanıtmak amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Temmuz ayı içerisinde her cumartesi günü bu bölgeye ücretsiz kültür turları düzenliyoruz " dedi .
Durukan , kültür turlarına katılacak vatandaşlar için gezi alanında çeşitli sürpriz etkinlikler hazırladıklarını ifade ederek " Turlarımız içerisinde vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyesi olarak yiyecek ve içecek ikramımız var . Ancak , " Tarihe Yolculuk " adlı kültür turumuzdaki en büyük sürprizimiz ise yaklaşık iki bin yıl öncesinde bölgede yaşayan halkın günlük hayatını anlatan bir tiyatro oyunun sahnelenmesi oluyor " şeklinde konuştu .
Kültür turuna katılan vatandaşlar ise gezinin düzenlenmiş olmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirerek , " Kültepe ve Kaniş ' i ilkokul dönemlerinden beri hep duyuyoruz ancak pek gelme fırsatı bulamadık . Büyükşehir Belediyesi ' nin her ay düzenlediği çeşitli etkinliklerle günlük hayatın stresinden uzaklaşarak kendimize zaman ayırma fırsatı buluyoruz . Bulunduğumuz bölgede 6 bin yıl öncesinde bir medeniyetin yaşadığını yerinde görmek çok heyecan verici . Bize bu imkanı sağlayan Başkan Özhaseki ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyoruz " dediler .