Serena beklenenden daha rahat kazandı - İpek ŞENOĞLU

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda kadınlarda şampiyon değişmedi. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Amerikalı Serena Williams ile 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva arasındaki final karşılaşması 6-3 ...

  Wimbledon Tenis Turnuvası’nda kadınlarda şampiyon değişmedi . Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Amerikalı Serena Williams ile 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva arasındaki final karşılaşması 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 sonuçlanırken , daha çekişmeli bir mücadele bekleyen tenisseverler yanıldı .
Maç boyunca rakibine hiç servisini kırdırmayan Serena Williams , ilk sette attığı birinci servislerin yüzde 95’ini kazanarak , rakibini sürekli baskı altında tuttu . 4-3’e kadar her iki oyuncunun da kendi servis oyunlarını aldığı ilk sette , rakibinin servisini kırarak 5-3 öne geçen Serena , kendi servis oyununu alarak ilk seti 6-3 kazandı .

İkinci setin ilk oyununda servisini kırdırarak kötü bir başlangıç yapan Rus raket Zvonareva , tekrar 3-1 gerideyken servisini kırdırınca , moral olarak da çöktü ve direncini iyice kaybederek bu seti de 6-2 yitirdi .

Serena Williams , turnuva boyunca hiç set kaybetmedi ve 89 ace attı . Ayrıca , ilk servislerden kazandığı puanlar , Amerikalı tenisçinin şampiyonluğundaki kilit faktördü .

67 dakika süren karşılaşma sonrası şampiyon tenisçi , kendisine sorulan servis üstünlüğünü “Wimbledon’a her geldiğimde bana bir şeyler oluyor ve çok iyi servis atmaya başlıyorum” diye gülerek cevapladı . Bu , iyi konsantre olmanın bir göstergesiydi .

16 . Grand Slam finalini oynayıp seyircinin alkışlarıyla Wimbledon Merkez Kortu’ndan dördüncü kez şampiyon olarak ayrılan Serena , aldığı galibiyetle 13 . Grand Slam şampiyonluğunu elde ederek , daha önce Billie Jean King’e ait olan “En çok Grand Slam kazanan kadın tenisçi” unvanına ortak oldu . Ve kadınların en iyisi olduğunu gösterdi .

Star Gazete