Sanal yiyecekle terapi

İtalyan bilim insanları beslenme bozukluklarını ortadan kaldırmak için özel bir terapi geliştirdi. Yiyeceklerin resimleri sanal ortamda gösterilerek hastanın yemek korkusu yok edildi.

Sanal yiyecekle terapi
  İtalya ' nın Milano kentinde faailyet gö ; steren Istituto AuIstituto adlı sağlık kuruluşu , yeme bozukluğu terapisinde ' sanal yiyecek ' kullandıklarını ve başarılı sonuç ; lar elde ettiklerini bildirdi . Enstitü ; tarafından yü ; rü ; tü ; len araştırmada , anoreksi ( iştahsızlık ) ve bulimia ( doymama ) gibi yeme bozuklukları bulunan kişilerin , sanal ortamda oluşturulan restorantlardaki menü ; ler sayesinde , yiyeceklere karşı duyduğu korku ve heyecanı yenme imkâ ; nı bulduğu belirtildi .

DAHA ETKİLİ DAHA UCUZ TERAPİ

İtalyan araştırmacılar hepsi de kadın olan 10 anoreksi , 10 bulimia ve 10 ' u da sağlıklı 30 kişinin masasına ö ; nce yü ; ksek kalorili 6 gerç ; ek yiyecek koydu . Ardından da deneklerin yiyecekler karşısındaki kalp atışları , terlemeleri ve psikolojik stresleri ö ; lç ; ü ; ldü ; . Bu testten sonra bu kez deneklere aynı yiyeceklerin gerç ; eği değil de resimleri gö ; sterildi . Yapılan ö ; lç ; ü ; mlerde deneklerin gerç ; ek yiyeceklerle sanal yiyeceklere gö ; sterdiği tepkinin neredeyse birbirine eş olduğu gö ; rü ; ldü ; . Sonuç ; ları yorumlayan araştırmacılardan Alessandra Gorini , ' İlk testlerden edindiğimiz sonuç ; , sanal yiyeceklerin de gerç ; ek olanlar kadar insanları harekete geç ; irdiğini gö ; rmek oldu . Resimlere gö ; sterilen psikolojik tepkilere bakınca , sanal yiyecek terapisiyle yeme bozukluklarını daha etkili bir yolla tedavi etme umudu doğdu ' dedi . Araştırmanın sonuç ; larını yorumlayan diğer bilim insanları da sanal teknik yoluyla yeme bozukluklarının tedavi edilebileceği konusunda iyimser olduklarını aç ; ıkladı . Bilim insanları , denekler sanal ve gerç ; ek yiyeceklere aynı tepkiyi gö ; sterdiği iç ; in , daha ö ; nce gerç ; ek yiyeceklerle yapılan tedavinin sanal yiyeceklerle yapılmasının yolunun aç ; ıldığını dile getirdi .

30 DENEKTE DENENDİ

İtalya ' nın Milano kentindeki Istituto AuIstituto sağlık merkezinin geliştirdiği terapi 20 ' si beslenme bozukluğu sorunu yaşayan 30 kişi ü ; zerinde denendi . Deneklerin yiyeceklere verdiği tepkiler , kalp atışları ve psikolojik durumları incelenerek ö ; lç ; ü ; ldü ; .

Sabah