Pippa Bacca'nın Annesi 'Çiçek Bahçesi'nde Dikili

BACCA'NIN ANNESİ "ÇİÇEK BAHÇESİ"NDE

DİKİLİ (A.

  BACCA ' NIN ANNESİ " ÇİÇEK BAHÇESİ " NDE

DİKİLİ ( A . A ) - 04 . 07 . 2010 - Kocaeli ' nin Gebze ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Marineo ' nun annesi , Dikili ' deki ' Pippa Bacca ' çiçek bahçesini ziyaret etti .
Pippa Bacca ' nın annesi Elena Masnzoni Di Cihiosca , 10 yaşındaki torunu Emma Pasoualino Di Marineo ile birlikte geldiği Dikili ' de , Dikili Botanik Bahçesi ' nde gönüllü olarak çalışan 73 yaşındaki Yüksel Mergen ' in kızı adına düzenlediği bahçeyi gezdi , Mergen ' e teşekkür etti .
Dikili ' de konuk edilen anne Elena Masnzoni , Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Belediye Meclis üyeleri ile sabah kahvaltısı yaptı .
İtalya ' dan getirdiği toprağı ve Pippa Bacca ' nın resmini botanik bahçesi yetkilisi Yüksel Mergen ' e veren Masnzoni , heyetle birlikte kızı adına yapılan yeri gezmek üzere botanik bahçesine geçti .
Botanik bahçesinde kendisini çiçeklerle karşılayan Dikili Kadın Dayanışma Derneği üyeleri karşısında göz yaşlarına hakim olamayan Elena Masnzoni , " Biz Picca ' nın barış mesajını daima ileri götürmek için çalışacağız . Sanatını ve tarihini tanıtmaya devam edeceğiz . Böylece Pippa ölmemiş olacak . Adına yapılan bu bahçede yaşıyor ve Dikili ' den Avrupa ' ya doğru bakıyor " dedi .
Elena Masnzoni ' ye Dikili ' nin sembolü olan Olof Palme Barış Anıtı maketini veren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven , ' Pippa Bacca Türkiye ' ye bir barış elçisi olarak gelmiş ve kendisini sevdirmişti . Bir barış kenti olan Dikili ' de onun adına barış çiçeklerini daha çok yetiştirmeye çalışacağız . Onu öldüren katilin ismi unutuldu ama Picca Baca adı asla unutulmayacak ' dedi .
04 . 07 . 2010 14 : 03 : 42