Paraguay: 0 - İspanya: 1

Stat: Ellis Park Stadium

Hakemler: Carlos Batres (Guatemala), Leonel Leal (Costa Rica), Carlos Pastrana (Honduras)

Paraguay: Villar, Veron, Morel,

  Stat : Ellis Park Stadium

Hakemler : Carlos Batres ( Guatemala ) , Leonel Leal ( Costa Rica ) , Carlos Pastrana ( Honduras )

Paraguay : Villar , Veron , Morel , Cardozo , Barreto ( Dk . 64 Vera ) , Santana , Da Silva , Riveros , Valdez ( Dk . 72 Santa Cruz ) , Alcazar

İspanya : Casillas , Pique , Puyol ( Dk . 84 Marchena ) , İniesta , Xavi , Torres ( Dk . 56 Fabregas ) , Capdevila , Busquets , Xabi Alonso ( Dk . 75 Pedro ) , Ramos , David Villa

Gol : Dk . 83 David Villa ( İspanya )

Sarı kartlar : Dk . 57 Pique , Dk . 63 Busquets ( İspanya ) , Dk . 59 Caceres , Dk . 59 Alcaraz , Dk . 71 Morel , Dk . 88 Santana ( Paraguay )

Futbol tarihinin en enteresan maçlarına sahne olan 2010 Dünya Kupası ' nda Paraguay-İspanya maçında da ilginç pozisyonlar yaşandı . İki takımın da karşılıklı birer penaltıdan yararlanamadığı maçın tek golünü İspanya adına David Villa kaydetti . Karşılaşmada iki dakika arayla iki takım da penaltı kaçırırken maç boyunca ilginç pozisyonlar yaşandı .

2010 Dünya Kupası son çeyrek finalinde İspanya , Paraguay ' ı zor da olsa 1-0 yenerek yarı finale yükseldi . Maça iyi başlayan taraf Paraguay olurken başarılı savunmasıyla ilk yarıda rakibine hiç geçit vermedi . Turnuva boyunca yüksek pas yüzdesiyle oynayan İspanya , beklemedikleri bir Paraguay ' la karşılaşırken ilk devrede rakip kalede neredeyse hiç tehlikeli pozisyon üretemedi . Paraguay ' ın ise 40 . dakikada Valdez ' le bulduğu gol , ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı .

İkinci yarıda ise oldukça ilginç dakikalar yaşandı . 57 . dakikada Pique ' nin Cardozo ' yu düşürmesiyle penaltı kazanan Paraguay ' da topun başında yine Cardozo geçti . Ancak kalesinde devleşen Casillas gole izin vermedi . Bu pozisyondan iki dakika sonra da bu kez David Villa ceza sahasında yerde kalınca İspanya penaltı kazandı . İlk vuruşu Xabi Alonso gole çevirse de İspanyol oyuncuların atıştan önce ceza sahasına girmesi nedeniyle vuruş tekrarlandı . İkinci kez topun başına geçen Xabi Alonso , bu kez topu kaleci Villar ' a nişanlayınca İspanya öne geçme şansını kullanamadı .

İspanya ' nın aradığı öne geçme sayısını da oldukça ilginç bir golle buldu . Dakikalar 83 ' ü gösterirken Pedro ' nun vuruşunda direkten dönen top David Villa ' nın önünde kaldı . Villa ' nın kaleye vuruşunda iki direğe de çarpan top ağlarla buluştu . Golden sonra beraberlik için yüklenen Paraguay ' da 88 . dakikada Santa Cruz ' la gole çok yaklaştı ancak Casillas gole izin vermedi .

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca İspanya , Paraguay ' ı 1-0 yenerek 64 yıl sonra yeniden yarı finale yükselen takım oldu . Bu arada maç sonunda İspanyol oyuncuların , göz yaşlarına boğulan Paraguaylı oyuncuları teselli etmeleri büyük alkış aldı .

İspanya , yarı finalde bugün oynanan maçta Arjantin ' i 4 - 0 ' la eleyen Almanya ile karşılaşacak .